DOLAR
32,3299
EURO
35,0822
ALTIN
2.286,60
BIST
8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C

Yörük ailelere destek

Yörük ailelere destek
30.06.2022 11:05
295
A+
A-

Çamlıyayla’nın yüksek kesimlerindeki meralarda yaz aylarını geçiren Yörük ailelere Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından hijyen kolisi, içi şeker dolu su matarası, pazar çantası, çocuklar için oyuncak, kadınların mutfak işlerinde kullanılabilecekleri önlük ve şapkanın yanı sıra Türk bayrağı dağıtıldı.

Hayvancılıkla uğraşan Yörükler’in havaların ısınmasıyla birlikte Toroslar’ın zirvelerindeki meralara rahatlıkla çıkabilmeleri için geçtiğimiz haftalarda kardan kapanan yolları iş makinaları vasıtasıyla açan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yörük ailelere yönelik hizmetlerini sürdürüyor.

YÖRÜK ÇADIRLARI TEK TEK ZİYARET EDİLDİ

Zorlu doğa şartlarına rağmen Çamlıyayla’nın yüksek kesimlerindeki meralarda yaz aylarını geçiren Yörük ailelerine, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından hijyen kolisi, içi şeker dolu su matarası, pazar çantası, çocuklar için oyuncak, kadınların mutfak işlerinde kullanılabilecekleri önlük ve şapkanın yanı sıra Türk bayrağı dağıtıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan ile diğer belediye görevlilerinin gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında, Çamlıyayla’nın yükseklerinde bulunan Büklüboyun, Koyuneşmesi, Sayındibi, Eğrigöl, Gögere, Karataş, Yazıgöl ve daha pek çok noktada bulunan Yörük aileleri tek tek ziyaret edildi.

Çamlıyayla Mera Birliği Başkanı Salim Canatan’ı ziyaret eden İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımızın selamlarıyla siz Yörük kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Aşağıdan başladık, buraya kadar geldik. Sizlere Vahap Seçer Başkanımızın selamlarını getirdik” dedi.

‘ALO DEDİĞİMİZDE YANIMIZDA’

Çamlıyayla Mera Birliği Başkanı Salim Canatan ise taleplerinin karşılanmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, “Bizde Vahap Başkanıma buradan sizlerin aracılığıyla çok çok selam söylüyoruz. Kendilerinden Allah razı olsun. Alo dediğimizde yanımızda; yollarımız açıldı. Vahap Başkanımızın bizlere göstermiş olduğu ilgiden dolayı öncelikle çok teşekkür ederim. Bu malzemeler için ayrıca çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Çamlıyaylalı hayvan üreticilerinden olan Kadir Delikçi de yollarının açılmasından dolayı memnun olduklarını kaydederek, “Vahap Başkanımıza teşekkür ediyorum yolumuzu yaptığı için. Toroslara gidiyoruz. Sayınbaşına kadar göçeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tarsus’a bağlı Beylice mahallesinden olan ve zirvelere çıkan Yörükler arasında yer alan Faik Boncuk da, “Başkanımızdan çok memnunuz biz. Başkanımız yani inşallah bu dönemde yine aynı Başkan olacak Allah izin verirse. Başkanımız olmazsa, bu yollar yine yapılmazdı” dedi.

KADINLAR PEYNİR YAPMA TELAŞINDA

Keçi sütünden peynir imal eden Yörük kadınlarından Kevser Kök ise, “Yollarımızı açtı. Bizler buralara geldik. Hizmetinden memnunuz. Bugün Vahap Seçer Başkanımız tarafından malzemelerimiz geldi, memnunuz. Getirenlerden de Allah razı olsun, teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

“YAZLIK KÖYÜNDE DE, KARATAŞ YAYLASINDA DA HİZMETİNİ GÖRDÜK”

Başkan Vahap Seçer’in hizmetlerini her yerde gördüklerini belirten Halise Delen “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’den Allah razı olsun. Yollarımızı açtı. Yazlık Köyü’nde hizmetini gördük, yollarımızı yaptı. Şu anda Karataş Yaylası’ndayız. Namrun’un üst tarafındayız, burada bile hizmetini gördük. Yollarımızı açtı sağ salim çıktık. Yollarımızı açmasaydı zaten Allah korusun, o kardan geçemezdik. Teşekkür ederiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.