DOLAR
32,5960
EURO
34,8231
ALTIN
2.412,67
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
29°C
Mersin
29°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Çok Bulutlu
27°C

Türküler Emine Asya için söylendi

Türküler Emine Asya için söylendi
23.06.2022 17:33
298
A+
A-

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şubesi, Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı ile mücadele eden 1 yaşındaki Emine Asya Kaya için dayanışma konseri düzenledi. Konserde Dertli Divani, Derdi Pervane Grubu, Ozan Açıkalın ve Turhan Alıcı deyiş ve türküleriyle mini Emine Asya’ya destek oldu.

Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Kapıdere Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan ve Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı ile mücadele eden Emine Asya Kaya’nın, 2 yaşını doldurmadan yurtdışında mevcut olan 1 milyon 877 bin Dolar değerindeki ilacına ulaşması için ailesi tarafından valilik izinli kampanya başlatılmıştı. Henüz 4 aylıkken SMA Tip-1 hastalığı teşhisi konulan Emine Asya Kaya, hastalığın etkisi ile kaslarını yavaş yavaş kaybetmeye başladı. Bugüne kadar 2 ameliyat geçiren Emine Asya, peg ile nefes alıp, beslenebiliyor. Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şubesi de minik Emine Asya’nın tedavi masrafları için dayanışma konseri düzenledi. Sahneye çıkan Dertli Divani, Derdi Pervane Grubu, Ozan Açıkalın ve Turhan Alıcı deyiş ve türküleriyle Emine Asya’ya destek oldu.

TEK UMUDU GEN TEDAVİSİ

Yardım konserinde konuşan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şube Başkanı Gökay Asker, “Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı ile mücadele eden minik yavrumuz Emine Asya Kaya için toplandık. Hepinizin de bildiği gibi SMA hastaları hayata tutunmak için yardımseverlerin desteğine muhtaç. Hastalığın tedavisi için yurt dışında uygulanan ilaç çok pahalı ve maalesef SGK tarafından karşılanmıyor… İşte yardımca muhtaç o yavrularımızda biri de Malatya’da yaşayan 1 yaşındaki Emine Asya. Tek umudu gen tedavisi… Kaya ailesi cihaz desteğiyle nefes alabilen kızları için yardım bekliyor. Tedavi için her saniye önemli. Emine Asya yavrumuzun 2 yaşını doldurmadan yurtdışında mevcut olan 1 milyon 877 bin dolar değerindeki ilaca ulaşması için düzenlediğimiz yardım kampanyamıza destek verdiğiniz için hepinize teker teker teşekkür ediyorum canlar. Biz de vakıf olarak yine önümüzdeki günlerde hem Emine Asya için hem de diğer SMA’lı yavrularımız için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.