DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Yazlıkçıların yol sorunu çözüldü

Yazlıkçıların yol sorunu çözüldü
13.06.2022 10:42
238
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, Erdemli’de Çeşmeli sahil kesiminde bulunan yollarda yapım, bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, kentin dört bir tarafında yenileme planına aldıkları bölgelerde yol çalışmaları yürütürken, özellikle bozuk zemin nedeniyle ulaşımda sorun yaratan yollarda çalışma gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda Erdemli ilçesi Çeşmeli Mahallesi sahil kesiminde altyapı faaliyetinin tamamlanmasının ardından deforme olan yolların ulaşımda sorun yaratmaması adına çalışma gerçekleştirildi.

Çalışmaların büyük oranda tamamlandığı yollar vatandaşların kullanımına açıldı.

MESKİ tarafından tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından deforme olan yol için harekete geçen ekipler, 15 kamyon, 1 greyder, 1 beko,  2 silindir, 1 cat, 1 freze ve 2 finişerle 12 kilometre uzunluğundaki yolda yapım, bakım ve onarım çalışması yaptı. Yazlıkçıların ve bölge sakinlerinin en çok kullandığı yollar kısa süre içerisinde kullanıma açıldı.

Yol Yapım Ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında Sahil Caddesi, Plaj Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi ve 4. Sokakta sıcak asfalt serim çalışmaları ekipler tarafından tamamlanırken, Tekirağacı ve Milağzı Caddeleri ile programa alınan sokaklarda bakım ve onarım faaliyetleri plan ve program çerçevesinde devam edecek.

Bunun yanı sıra ekipler tarafından Acıgöl Caddesi’nde 1300 metre uzunluğundaki yolda çift kat sathi kaplama asfalt çalışması da tamamlandı. Kanalizasyon ve içme suyu şebekesinin yenilenmesinin ardından tamamlanan yol çalışmaları da bölge sakinlerinin yüzünü güldürdü.

“ÇALIŞMALARIMIZ AYNI TEMPODA, AYNI HIZLA DEVAM EDECEK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, Çeşmeli’nin hem yerli halkın hem de yazlıkçıların yoğun olarak yaşadığı bölge olduğundan söz ederek, bölgede 7 yıl önce yapılan kanalizasyon şebekesinin iyi olmaması nedeniyle çok büyük sorunlar yaşandığını anımsattı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde söz konusu şebekenin ihale edildiğini ve yeniden yapıldığını ifade eden Uzunbağ, “Hem eski şebeke ortadan kaldırıldı hem de içme suyu şebekesi olmayan yere temiz ve kaliteli su ulaştırmak için içme suyu tesisatı yer altına döşendi. Eskiden çok kötü olan yol asfaltlanarak yeni ve kullanılabilir hale geldi. Şimdi Çeşmeli’de sahile giden caddeler ‘konforu düzgün’ diye tabir ettiğimiz yollar sınıfına girdi. Bölge halkının memnuniyetini görüyoruz. Onlar memnun oldukça biz mutlu oluyoruz. Çalışmalarımız aynı tempoda, aynı hızla devam edecek” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.