DOLAR
32,5511
EURO
34,9436
ALTIN
2.423,38
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
29°C
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C

“Mersin’de yaşayan herkes kendini iyi hissetmeli”

“Mersin’de yaşayan herkes kendini iyi hissetmeli”
27.05.2022 11:54
237
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in 400 bin civarında Suriyeli sığınmacı ile en çok sığınmacının yaşadığı altıncı il konumunda olduğunu vurguladı ve “1 milyon 900 bin insana göre gelen kaynağı 2 milyon 300 bin insanın refahı için harcamak zorundayım.  Ben insanım, empati kurmasını bilirim. Bu kentte yaşayan herkes kendini iyi hissetmeli ve bizim güvencemizde olmalı. Suriyeli kardeşlerimiz rahat olsunlar burada herkesi kucaklayan bir belediye başkanı var” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Uluslararası İlişkiler Konseyi işbirliğinde düzenlenen Küresel Dönüşüm Odağında Türkiye Konferansına katıldı.

Konferansa katılanları selamlayan Başkan Seçer konuşmasına konferansı düzenleyen Mersin TSO’ya teşekkür ederek başladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Konuşmacıları dinlerken arkadan bir ses ‘Önce demokrasi, hukuk devleti’ dedi. Bende duydum bunu. Önce demokrasi, hukuk devleti ondan sonra gerisi. Burada Uluslararası ilişkileri, ekonomiyi, dönüşümün Türkiye’ye, Mersin’e yansımalarını konuşacağız. Can, mal, yatırım teminatının olmadığı yerde ekonominin büyüyeceğini öngörüyor musunuz? Ben bir ülkeye yatırım yapacak olsam, ülkenin yasasına, hukukuna bakarım. Onun için önce demokrasi, hukuk devleti ve özgür toplum. Bu şartlarda serbest piyasa ekonomisi oluşur ve yatırımlar gerçekleşir” dedi.

EN FAZLA SURİYELİNİN YAŞADIĞI ALTINCI ŞEHİR MERSİN

Mersin’in Suriye’de yaşanan savaştan en fazla etkilenen şehirlerden olduğunu söyleyen Başkan Seçer, Mersin’in Türkiye’de en fazla Suriyeli sığınmacının yaşadığı altıncı şehir olduğunu dile getirdi. Mersin’in yerli nüfusunun 1 milyon 900 bin kişiden oluştuğunu söyleyen Seçer, “Mersin’de şu an da resmi kayıtlara göre 250 bin Suriyeli geçici korum altında misafirimiz var. 150 bin kayıt dışı Suriyeli eklediğimiz zaman 400 bin sığınmacıya ev sahipliği yapıyor bu şehir. Belediye başkanı olarak 2 milyon 300 bin nüfusun refahı için harcamak zorunda kalıyorum” diye konuştu.

“SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ RAHAT OLSUNLAR”

Son günlerde en çok tartışılan konunun Suriye savaşı ve Suriyeli sığınmacılar olduğunu söyleyen Seçer, “Bundan sonra bu konularda ne yapılacağı büyük bir merak ve tartışma konusu. Bu halkın da merak ettiği bir konu. Ben ve birçok siyasetçi ‘Acaba yanlış anlaşılabilir miyim” diye bu konuda konuşurken beş düşünüp bir konuşuyoruz. Çünkü, sözleri çarpıtıp başka mecralara çekiyorlar. Ben insanım, empati kurmasını bilirim. Bu kentte yaşayan herkes kendini iyi hissetmeli ve bizim güvencemizde olmalı. Suriyeli kardeşlerimiz rahat olsunlar burada herkesi kucaklayan bir belediye başkanı var” diye konuştu.

“BU SALONDA OTURANLARIN ÇOĞUNUN DEDESİ SURİYE’NDEN GELMİŞ”

Gerçeklerin üstünü örterek ve kafaları kuma sokarak da sıkıntıların çözülemeyeceğini söyleyen Seçer, “Gerçeklere gözlerimizi kapatarak ülkemizi ve şehrimizi farklı sorunların kucağına bırakmamız gerekiyor. Yaşanan sorunlar Türkiyeli ve Suriyeli halkların sorunu değil, siyasi sorundur. Suriye’yi yöneten iradeyle Türkiye’yi yöneten siyasi aktörlerin 2011’den beri ortaya koyduğu açmazdır, uluslararası boyutu ve terör boyutuyla birlikte” ifadelerini kullandı.

Yüzyıl önce Suriyeli ve Türkiyeli halkların aynı imparatorluğun çatısı altında yaşadığını belirten Seçer, “O yıllarda aynı devlet çatısı altında teba idik. Bugün bu salonda oturanların birçoğunun büyük dedesi Suriye’de doğmuş, oradan buraya gelmiştir. Böyle tarihi ve akrabalık bağı olan iki ülkenin savaşması üzüntü vericidir” dedi.

 Türkiye’de ki siyasi iktidarın değişmesi ile birlikte Suriye ile ilişkilerin kısa sürede değişeceğini öngördüğünü söyleyen Seçer, her şeyin iki ülke ve dünya için iyi olmasını diledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.