DOLAR
32,1798
EURO
35,1925
ALTIN
2.228,81
BIST
8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Yağmurlu
19°C
Mersin
19°C
Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

3 şerit araç yolunun yanı sıra bisiklet ve yaya yolu da olacak

3 şerit araç yolunun yanı sıra bisiklet ve yaya yolu da olacak
23.05.2022 14:06 | Son Güncellenme: 25.05.2022 11:38
430
A+
A-

Mersin Büyükşehir ekipleri, 3. Çevre Yolu yenileme ve düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Akbelen Bulvarı ile 36. Cadde arasında kalan 1200 metrelik güzergahın güney şeridinde çalışmalarını tamamlayan ekipler, 3 şerit yol platformu, 1 şerit bisiklet yolu ve özel gereksinimli vatandaşların kullanımına uygun kaldırım çalışması yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde başlatılan 3. Çevre Yolu’nun yenileme ve düzenleme çalışmaları devam ediyor. 6 bin 75 metre uzunluğundaki yolu kapsayan çalışmalar kapsamında Akbelen Bulvarı ile 36. Cadde arasında kalan 1200 metrelik güzergahın güney şeridinde çalışmalar tamamlandı.

 “BU YILIN SONUNA KADAR ÇALIŞMALARIMIZ SONA ERMİŞ OLACAK”

Başkan Seçer, 3. Çevre Yolu düzenleme çalışmalarının sonucunda mevcut yolun şu anki durumundan daha güzel, trafiğin seyrine katkı sunacak bir ana arter haline geleceğini belirterek, “6 bin 75 metrelik bu güzergahta çalışmalarımızı başlattık. Şu anda orada hummalı bir çalışma başlamış durumda. 4. Çevre Yolu’nda yapılan çalışmaların bir benzerini 3. Çevre Yolu’nda yapmayı planlıyoruz. 3 şerit araç, 1 şerit bisiklet yolu ve yaya yolu olarak düzenleyeceğiz. Gidiş-geliş olarak düşünürseniz her bir kısmı bu şekilde düzenleyeceğiz. Bu yılın sonuna kadar da bu çalışmalarımız sonra ermiş olacak” ifadelerini kullanmıştı.

EKİPLER SON HIZLA ÇALIŞIYOR

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi tarafından sürdürülen yenileme ve düzenleme çalışmaları kapsamında 3. Çevre Yolu da ana arter haline gelecek. Milli Mücahit Rıfat Uslu ile Ali Kaya Mutlu Caddeleri güzergahında Akbelen Bulvarı ile 34. Cadde arasındaki 6 bin 75 metre uzunluğundaki yolu kapsayan çalışmalar sonunda 3 şerit araç, 1 şerit bisiklet yolu ve yaya yolu olacak.

Akbelen Bulvarı ile 36. Cadde arasında kalan 1200 metrelik güzergahın güney şeridinde çalışmalarını tamamlayan ekipler, 3 şerit yol platformu, 1 şerit bisiklet yolu ve özel gereksinimli vatandaşların kullanımına uygun kaldırım imalatlarını yaptı. Büyükşehir ekipleri ayrıca, 85 metre uzunluğunda ve 12 metre yüksekliğinde taş duvar yapımını da tamamladı.

4. Çevre Yolu için yapılan uygulamaların benzerlerinin gerçekleştirileceği çalışma sayesinde sürücüler daha rahat ve konforlu seyahat edebilecekleri yollara kavuşurken, bisiklet sürücüleri ve yayalar da güvenle geçiş yapabilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.