DOLAR
32,3021
EURO
35,2112
ALTIN
2.234,66
BIST
8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
19°C
Mersin
19°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
16°C

Yenişehir Belediyesi coşkuyu sokaklara taşıdı

Yenişehir Belediyesi coşkuyu sokaklara taşıdı
20.05.2022 15:28 | Son Güncellenme: 25.05.2022 11:38
262
A+
A-

Mersin Yenişehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında renkli ve anlamlı etkinlikler düzenledi.  Yenişehir Belediyesi, Mersin Bisiklet Derneği ile akşam saatlerinde gerçekleştirdiği kortej geçişiyle de Bayramın coşkusunu sokaklara taşıdı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Yenişehir’de coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi iş birliğiyle Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Cumhuriyetin Kapatılan Köy Okulları Fotoğraf Sergisi beğeniye sunulurken, Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencileri Atatürk’ün Samsun’a çıkışını “İlk Adım” gösterisi ile anlattı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de öğrencilerin duygulandıran performanslarını izledi.

Başkan Abdullah Özyiğit daha sonra Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nun dış cephesine çizilen Atatürk’ün Kocatepe’deki silueti önünde üniversiteli gençler ve vatandaşlarla buluştu.

Nazife Bilgin Hazar ve Büşra Şimşek tarafından 24 saatte çizilen dev Atatürk silueti önünde yapılan programa CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, Büyükşehir ve Yenişehir Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda genç katıldı.

Programda konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Sakarya Kocatepe’deki siluetini bugün buraya işledik. 24 saat hiç durmadan çok büyük bir emekle çizimi yapan çok kıymetli hocalarımıza Nazife Bilgin Hazar ve Büşra Şimşek’e çok teşekkür ediyoruz. Milli Mücadele’nin başlangıcının 103. Yıl dönümünde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Yenişehir Belediyesinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği kutlama programı akşam saatlerinde de devam etti.

Yenişehir Belediyesi ve Mersin Bisiklet Derneği tarafından organize edilen kortej geçişi bayram coşkusunu sokaklara taşıdı.

Yenişehir Belediyesi ana hizmet binası önünde başlayan kortej Türk bayrakları ve Atatürk fotoğrafları eşliğinde Yenişehirlilere görsel şov yaşattı. 

Yoğun katılımla gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören korteji geçişi ile coşkulu ve renkli şehir turundan sonra Özgecan Barış Meydanı’nda sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.