DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Çok Bulutlu
26°C

Türkan Saylan unutulmadı

Türkan Saylan unutulmadı
19.05.2022 16:28 | Son Güncellenme: 25.05.2022 11:38
427
A+
A-

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin kurucusu olarak on binlerce kız çocuğunun eğitime kazandırılmasını sağlayan, bir hekim olarak Türkiye’de lepra hastalığının yenilmesinde önemli payı olan Türkan Saylan, aramızdan ayrılışının yıldönümünde, ÇYDD üyeleri ve öğrencilerce anıldı.

Türkan Saylan’ı anma programı Yenişehir ilçesindeki Türkan Saylan Parkında yapıldı. Kent orkestrasının müzik dinletisi sunduğu etkinlikte gençler şiirler okudu ve Saylan’ı anlattı.

ÇYDD Mersin Şube Başkanı Maryet Tanlı, “Eğer bir yerde bilime, demokrasiye, barışa ve aydınlığa aç bir çocuk senin ışığını bekliyorsa, sönmeye hakkın yoktur.  Işıyacaksın, ölümüne saniyeler kalmış olsa bile” diyen Türkan Saylan Hocamızı, aramızdan ayrılışının13.yıldönümünde saygı, sevgi, özlem ve minnetle anıyoruz. Bazı insanlar vardır ki sanki hayatı güzelleştirmek için gelirler dünyaya, varlıklarıyla umut olurlar, güneş olurlar, ışık olurlar.  İşte Türkan Saylan Hocamız da onlardan biri… Türkan Saylan, mütevazı, ortak akla önem veren, birleştirici, azimli, cesur, mücadeleci, emeğini esirgemeyen ve yüreği insan sevgisiyle dolu bir insandı. O, her zaman sorunun değil çözümün bir parçası olmayı kendisine ilke edinmişti. O, gericiliğe karşı bir aydınlanma savaşçısı, karanlığa bir ışıktı.  O, Ben Atatürk’ün kızıyım diyordu. Çünkü   Atatürk devrim ve İlkelerine, Cumhuriyet kazanımlarına, demokrasiye yürekten bağlıydı.  O, evrensel hukuk kurallarına, insan haklarına inanıyordu. O, çağdaş bir topluma ulaşmanın yolunun ancak ve ancak, laik ve bilimsel eğitimden geçeceğini biliyordu” ifadelerini kullandı.

“GERİCİLİĞE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Türkan Saylan’ın 17 kız öğrenciyle çıktığı aydınlanma yolculuğunun bugün 100 bin öğrenciye ulaştığını kaydeden Tanlı, “13 Nisan 2009’da Türkan hocamızın evi ve 89 şubemiz eşzamanlı bir kumpasla arandığı gün bile hasta yatağında olmasına rağmen sevenlerini güler yüzle mola işareti yaparak sakinleştirmesini asla unutmayacağız.  Sözümüz var Türkan Hocamıza, gericiliğe ve karanlığa karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.  Işıklar içinde uyu Türkan hocam” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.