DOLAR
32,5748
EURO
35,0148
ALTIN
2.432,32
BIST
9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
27°C
Mersin
27°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Çok Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

“Türkiye’de ses getiren, sosyal politikaları uygulayan bir belediyeyiz”

“Türkiye’de ses getiren, sosyal politikaları uygulayan bir belediyeyiz”
18.05.2022 11:09
580
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’e kaliteli hizmet sunmak adına katılımcı anlayışla Sivil Toplum Buluşmalarını sürdürüyor.

Periyodik bir şekilde gerçekleştirilen toplantıların 5’inci oturumunda Başkan Seçer, kentte aktif görev yürüten meslek odalarıyla buluştu. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen buluşmada meslek odalarından temsilciler öneri ve taleplerini dile getirdi. Sosyal politikaları önceleyen bir anlayışla hizmet sunduklarını dile getiren Başkan Seçer, “Türkiye’de ses getiren, sosyal politikaları uygulayan bir belediyeyiz” dedi.

“SİZLERİN DE VASITASIYLA BİRÇOK ŞEYİ GÖREBİLİYORUM”

Başkan Seçer,yönetim olarak kente dair alacakları kararlarda sivil toplum kuruluşları ile fikir alışverişinde bulunmanın kendilerine önemli kazanımlar sağladığını ifade ederek, 2020 yılında başlattıkları sivil toplum kuruluşu buluşmalarını önemsediklerini söyledi. Başkan Seçer, “Biz bu toplantıları yasak savmak için değil, gerçekten sizlerden faydalanmak için yapıyoruz ve bu toplantıları geleneksel hale getirmek istiyoruz. Sizlerin de vasıtasıyla birçok şeyi görebiliyorum ya da karar alırken sizlerin de görüşlerine başvuruyorum. Hiç aklımıza gelmeyen bir öneriyi sizler söyleyebiliyorsunuz” diye konuştu.

Büyük önem verdikleri Teksin’e ilişkin de konuşan Başkan Seçer, haftada en az 15 bin çağrı aldıklarını belirterek, “Genel anlamda Teksin uygulamasını daha da yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi. Başkan Seçer, katılımcılara da Teksin uygulamasını telefonlarına indirmeleri çağrısında bulundu.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİÇBİR PROJESİNİ OYA TAHVİL EDEREK YAPMIYOR”

Tarımsal hizmetlere dair de bilgiler veren Başkan Seçer, tarıma 3 yılda 68 milyon lira destek verdiklerini anımsatarak, “Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim” projesini “Yılda 60 aileyi hayvan işletmecisi haline getiriyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi hiçbir projesini oya tahvil ederek yapmıyor” cümleleriyle anlattı. Kazanç Projesi’ne de değinen Başkan Seçer, hayata geçirdikleri her projenin sonuç odaklı olduğunu vurguladı. İstihdamda olduğu gibi hayata geçirdikleri projelerde de kadınlara pozitif ayrımcı bir anlayışla yaklaştıklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Türkiye’de ses getiren, sosyal politikaları uygulayan bir belediyeyiz. Türkiye’de Mersin Büyükşehir denildiği zaman sosyal politikalar akla geliyor ya da tam tersi sosyal politikalar denildiği zaman Mersin akla geliyor” dedi.

Pandemi döneminde fedakârca mücadele ederek yaşamını yitiren kahraman sağlık emekçilerinin anılacağı bir pandemi anıtının yapımı yönünde kendilerine sunulan talebi olumlu yanıtlayan Başkan Seçer, yakın zamanda bu anıtın yapımı için gerekli çalışmaların yapılacağını aktardı.

Mersin’de halka açık alanlara dair yürüttükleri çalışmalar hakkında da değerlendirmede bulunan Başkan Seçer, Tarsus Doğa Parkı ve Tarsus Gençlik Kampı ile ilgili “Halka açık yerler buralar. Kar olarak bakmıyoruz hiçbir şeye ya da dar kalıplara sıkıştırmıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.