DOLAR
32,4475
EURO
34,7401
ALTIN
2.437,40
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Şampiyon takıma karşılama

Şampiyon takıma karşılama
17.05.2022 11:57
410
A+
A-

İzmir’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası finalinde Çankaya Üniversitesi’ni mağlup ederek, şampiyonluğa ulaşan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi U16 basketbol takımı Yenişehir Belediyesi ana hizmet binası önünde coşkuyla karşılandı.

Büyük bir başarıya imza atarak Türkiye şampiyonu olan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi U16 basketbol takımı kent döndü.

Şampiyon takımı Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile birlikte Kulüp Asbaşkanı Ali Adalıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Gül Akyürek Balta, Genel KoordinatörEnder Ünlü, A Takım Menajeri Aslı İnceer, Başantrenör Zafer Kalaycıoğlu, Yardımcı Antrenör Arzu Akay, Yenişehir Belediyesi ve kulüp çalışanları ile sporcuların aileleri karşıladı.

Başkan Abdullah Özyiğit, çocukları ve gençleri spora teşvik etmek ve onlara destek vermek amacıyla Yenişehir Belediye Meclisinde alınan karar gereği şampiyon olan takımın her bir oyuncusuna yarım altın hediye etti.

İnancı başarıyla taçlandırdıkları için ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi U16 takımı oyuncularını tebrik eden Başkan Özyiğit, “Başardık ama bu daha yolun başı” diyerek şöyle konuştu:

“Şuanda şampiyonu ağırlıyoruz, onları kutluyoruz. 16 yaş kategorisinde 16 takımın katıldığı turnuvada rakiplerini tek tek yenerek, Türkiye şampiyon oldular. Aynı gün iki final oynadık, A takımımızla lig ikincisi olduk ama kadroda 4 sakat oyuncu vardı. 2 tanesi daha önce diğer ikisi yarı finalde sakatlandı. Öyle olmasaydı sonuç belki de farklı olacaktı, sporun içinde bunlar var. Ancak tüm Türkiye, final maçında 16 yaşındaki Asya’ya tanıdı. 2 dakika 30 saniye oynadı ve 5 sayı attı. Biz geçmişi çok eski bir takım değiliz ancak inançlı ve bilimsel gerçeklerle hareket ediyoruz. Türkiye Kupası’nı tarihinde ilk defa Mersin’e getiren takım ÇBK Yenişehir Belediyesi oldu. Kentin takımlarına sahip çıkması gerekiyor. Yenişehir’de sporu, sanatı ve kültürel faaliyetleri egemen kılacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.