DOLAR
32,5900
EURO
34,7889
ALTIN
2.408,69
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
29°C
Mersin
29°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Çok Bulutlu
27°C

Mersin Büyükşehir, plajları yaza hazırlıyor

Mersin Büyükşehir, plajları yaza hazırlıyor
12.05.2022 15:33 | Son Güncellenme: 12.05.2022 15:34
664
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl yüz binlerce misafiri ağırlayan Mersin sahillerini yaza hazırlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl yüz binlerce misafiri ağırlayan Mersin sahillerinde yaz temizliğine başladı. Büyükşehir bünyesinde bulunan Denizkızı A.Ş.’nin işlettiği plajlarda teknik ekipmanlarla kapsamlı temizlik çalışması yapan ekipler, sahilleri vatandaşların kullanımına hazır hale getiriyor.

EKİPLER, KIŞTAN KALMA ATIKLARI TEMİZLEDİ

Çalışmalar, Muhtarlık İşleri Dairesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile Park ve Bahçeler Dairesi’nin iş birliği ile gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda çalışmaların sürdürüldüğü Kocahasanlı plajında ekipler, özellikle kış aylarında yaşanan deniz kabarması ve dere taşkınlarıyla kıyıda biriken atıkları temizledi. Yaz aylarında vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan plajlardan biri olan Kocahasanlı’da ekipler; aralarında taş, plastik, izmarit ve sazlık parçalarının bulunduğu sahili atıklardan arındırdı. Kurumuş otları da çapalayan ekipler sahili tertemiz hale getirdi.

“EN İNCE DETAYLARI DÜŞÜNÜYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, sahilde gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Uzunbağ, “Büyükşehir Belediyesi’ne ait Denizkızı Turizm A.Ş.’nin Kocahasanlı’da işlettiği 2 adet plajımız var. Biri günübirlik, birisi çadır alanı. Bu plajımızda bahara hazırlık, yaza hazırlık temizliğine başladık. Otları, kumları, izmaritleri temizliyoruz. Kışın serbest bıraktığımız bu alanlarda bırakılan hasarları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz” dedi.

Pandemiyle ilgili yasakların kalktığını ve vatandaşların sahile daha rahat bir şekilde geleceğini de söyleyen Uzunbağ, “Bu sene halkımızın daha rahat bir şekilde sahili, denizi kullanacağı düşüncesiyle sahilde genel bir temizlik yapıyoruz. Yaza hazırlıyoruz. Hem Mersin’in yerli tatilcileri hem de Mersin’e dışarıdan gelen tatilcilerin çok daha rahat bir tatil geçirebilmeleri için en ince detayları düşünerek yaz temizliği yapıyoruz. Şehrimizi yaza hazırlıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.