DOLAR
32,5691
EURO
34,9515
ALTIN
2.426,67
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
29°C
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C

Belediyenin arazisine ekilen mısır çiftçilere ücretsiz dağıtılacak

Belediyenin arazisine ekilen mısır çiftçilere ücretsiz dağıtılacak
10.05.2022 12:19
619
A+
A-

Tarsus Belediyesi, kamu yararı için gerçekleştirdiği tarım hamlelerine devam ediyor.  Bu kapsamda atıl durumda olan belediye arazilerini değerlendirmek ve hayvancılık ile uğraşan çiftçilere destek olmak için silajlık mısır ekimi gerçekleştirildi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kırsaldaki çiftçinin desteklenmesi, yerli tohumun yaygınlaştırılması ve belediye arazilerinin değerlendirilip hayvancılığın desteklemesi konularında çalışmalarını sürdürüyor.

Tarsus belediyesi 10 dönümlük alana silajlık mısır ekti. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından zaman zaman kontrol ve bakımları yapılarak hasat sürecinde de elde edilen mısırların tamamı hayvancılık yapan çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılacak.

Çiftçileri desteklemek amacıyla çalışmaların sürdürüldüğüne değinen Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Osman Polat, ‘Daha önce bu alan boş bir şekilde ve atıl bir vaziyette duruyordu. Biz burayı bu şekilde üretime dâhil etmiş olduk. Buradaki ana gayemiz çiftçimizi desteklemek ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza ücretsiz yem desteği sağlamak. Yerli tohumumuz oldukça verimli. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz bünyesinde özellikle belediyemiz sınırları içerisinde bulunan arazileri birebir takip etmek için çaba sarf ediyoruz. Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın da bu yönde çok ciddi talimatları var ve biz de bunu yerine getirmek için buradayız. Boş bulabildiğimiz veya işgal edilmiş alanların tamamını kendi bünyemize alıp Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü olarak ekimlerini, dikimlerini veyahut mevcut üzerinde ağaç örtüsü varsa bunların kullanımını bizzat belediye olarak kendimiz takip edip kendimiz yapmaya çalışıyoruz.  Ekim sonrası bir çocuğun büyümesi gibi burayı da takip edeceğiz ve bunu da çiftçimize yerli tohumun kalitesi ile göstermiş olacağız. Çiftçilerimizi toprak analizi konusunda ayrıca uyarmak istiyoruz. Analiz çok önemli, toprağımız neyi istiyorsa, ne kadar istiyorsa o kadarını ekelim’’ diye konuştu.

ÇİFTÇİ GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞTI

Tarsus Belediyesi’nin destekleri ile gönüllü olarak ekim işlemi gerçekleştiren Çiftçi Hüseyin Özer,’’Belediyemizin çalışmalarından çok memnunuz. Her türlü destek sağlanıyor. Ben belediyemiz destekleri ile karnabahar ve brokoli ekmiştim, güzel bir kazanç elde ettim. Bu vesileyle belediyemizin her daim yanındayız. Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a destekleri için çok teşekkür ederiz’’ diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.