DOLAR
32,1516
EURO
34,8715
ALTIN
2.251,01
BIST
9.029,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
20°C
Mersin
20°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C

Eren Bülbül’ün adı Akdeniz’de yaşayacak

Eren Bülbül’ün adı Akdeniz’de yaşayacak
09.05.2022 18:59
639
A+
A-

Akdeniz Belediye Meclis üyelerinin oyçokluğu kararı ile Huzurkent Bahşiş Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parka; “İyi Ki Varsın Eren – Eren Bülbül” adının verilmesini içeren gündem maddesi kabul edildi.

Akdeniz Belediye Meclisi, Mayıs ayı ilk toplantısını M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda konferans salonunda gerçekleştirdi. Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı, bir önceki birleşim tutanak özetinin kabulüyle sürdü. Mahallelerin asfalt ve kaldırım çalışmalarında kullanılmak üzere; İller Bankası veya diğer bankalardan KDV dâhil 20 milyon TL karşılığı teminat mektubu alınması, bu anlamda her türlü iş ve işlemleri yapmaya Başkan Gültak’ın yetkilendirilmesi için Meclis kararı alınması amacıyla sunulan önergenin gündeme alınmasından sonra diğer maddelere geçildi.

Meclis’e sunduğu önergenin içeriği hakkında da bilgi veren Başkan Gültak; “Bizim kendi kaynaklarımızla bitüm almamız gerekiyor. Tabi bir kısmını peşin, bir kısmını da vadeli almaya çalışacağız. Çünkü vadeli almaya çalıştığımızda, bizden teminat mektubu isteniyor. Bitüm alma noktasında elimizi kolaylaştırmak için gereken bir teminat mektubudur. Herhangi bir borçlanma değildir” dedi.

‘İYİ Kİ VARSIN EREN, EREN BÜLBÜL’ İSMİNİN PARKA VERİLMESİ KABUL EDİLDİ

Meclis’te, Akdeniz İlçesine bağlı Huzurkent Bahşiş Mahallesi’nde Avşar Sokak üzerinde yapımı tamamlanan parka; Trabzon’un Maçka kırsalında, 11 Ağustos 2017’de PKK’lı teröristlerin saklandıkları yeri güvenlik güçlerine göstermek isterken şehit düşen Eren Bülbül’ün anısını yaşatmak amacıyla; “İyi ki Varsın Eren – Bülbül Parkı” isminin verilmesi ile ilgili Başkan Gültak’ın Meclis gündemine sunduğu teklif de görüşüldü. Başkan Mustafa Gültak tarafından direkt oylanan teklif, Meclis üyelerinin oyçokluğu ile kabul edildi.

“SU SPORLARI MERKEZİ, MERSİN’E LİG ATLATACAK VİZYON BİR PROJE”

Toplantıda, ‘Çamlıbel Su Sporları Merkezi ve Barınak Amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyon ve İlavesi’ teklifine esas kurum görüşü ile ilgili komisyonlarda oyçokluğu ile reddedilen konu da görüşüldü. Muhalif Meclis üyelerinin projeye ilişkin eleştirileri üzerine bir açıklama yapan Başkan Gültak, projeye Çamlıbel esnafının karşı olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek; “Çamlıbel’e yapılacak Su Sporları Merkezi, Mersin’e lig atlatacak vizyon bir projedir. Bu proje, Mersin’de şu güne kadar yapılmış en önemli projelerdin biridir. Şehrin kaderini değiştirecek, Çamlıbel esnafının, Kiremithane Mahallesi ve Atatürk Parkı etrafındaki esnafın kaderini değiştirecek önemli bir projedir. Üstelik içinde 700 araçlık bir otoparkı da barındıran bir projedir” şeklinde konuştu.

“MERSİN’DE NEDEN SU SPORLARI MERKEZİ OLMASIN? HİZMETİN ÖNÜNÜ KESMEMEK GEREK”

Çamlıbel Su Sporları Merkezi’nin, yelken federasyonu ve kulüplerinin de talebi olduğunu kaydeden Başkan Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü; ‘Denizi olmasına rağmen, Mersin’de yelken sporunu ilerletemiyoruz. Çünkü yelkenlerimizi indireceğimiz, su sporları yapabileceğimiz bir merkezimiz yok’ diyorlar. Hem maliyet, hem manevi, hem de şehre katacağı yön olarak gerçekten büyük bir proje. Atatürk Parkı’nın önünün kapatılması da söz konusu değil. Tam tersine bu proje, Atatürk Parkı, Su Sporları Merkezi ve Millet Bahçesi’ni entegre eden bir proje. Yeşili koruyan, insanların yürüyüş ve spor yapacağı, bisiklet süreceği, bir dolmuşla insanların ulaşabileceği şehrin ortasında bir alan. Su sporları, Ege ve Antalya’da var. Bizde neden olmasın? Niye yerli ve yabancı sporcuların geleceği bir alan olmasın? Neden burada turnuvalar düzenlenmesin? Üzülüyorum, çünkü böyle bir hizmetin gelmesi kolay değil. 1 buçuk yıldır uğraşıyoruz. Buralara kadar getirmek kolay olmadı. Projede yoğunluk 0.20’dir ki o da fazla değil. Tüm su sporları merkezleri ve marinalarda kullanılan standart yoğunluktur. Bu hizmetin önünü kesmemek gerekir. Esnaf ile de karşı karşıya kalacaksınız. Özellikle Çamlıbel esnafı bu duruma çok ciddi tepki gösteriyorlar. Biz şu an buranın imarını yapıyoruz ve bu imarın da üstüne çıkmamalarını sağlıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.