DOLAR
32,5023
EURO
34,9545
ALTIN
2.429,94
BIST
9.805,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
27°C
Mersin
27°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

“Sosyal belediyecilikte çığır açtık”

“Sosyal belediyecilikte çığır açtık”
04.05.2022 12:11
397
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Ramazan Bayramı’nda kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarla buluştu. Sosyal projelere öncelik verdiklerini dile getiren Başkan Seçer, “Biz sosyal belediyecilikte Türkiye’de çığır açmış bir belediyeyiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Meral Seçer, Akdeniz ilçesinin kırsal mahallelerini gezdi, vatandaşlarla buluşup bayramlarını kutladı.

Akdeniz ilçesine bağlı Dikilitaş, Bekirde, Civanyaylağı, Iğdır, Esenli, Puğkaracadağ ve Parmakkurdu mahallelerini ziyaret eden Başkan Seçer, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ziyaretlerde dağıtılan oyuncak ve şekerler çocukların bayram neşesine neşe kattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne İller Bankası’ndan 1 milyon 900 bin nüfusa göre kaynak geldiğini belirten Başkan Seçer, bu kaynağı yaklaşık 400 bin Suriyeli nüfusu ile 2 milyon 300 bin yurttaşa harcadıklarını belirtti. Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Demek ki her 10 vatandaş için bana gönderilen paranın ikisi yok, yani 5’te 1’i yok. 5’te 4’ünü yerli nüfus için harcıyoruz. O 2’yi de yüzde 20 artı misafir nüfus için harcıyoruz. Onun için Türkiye’nin en zor yerlerinden biri. Burada bizim birbirimize kardeşe tavrımız, davranışımız; bir Belediye Başkanı’nın konuşurken ne konuştuğunu bilmesi, hizmet yaparken kimseyi ayırmaması, siyasi görüşünden, köyünden, mezhebinden, meşrebinden dolayı ayrım yapmaması çok önemli. Siz insanların dinini, mezhebini, milliyetçilik duygularını istismar ederek sizden oy isteyen siyaset tüccarlarına kanmayın. Bu ülke hepimizin. Kimsenin bu ülke üzerinde bir habbe daha fazla hakkı yok. Herkesin hakkı aynı. Size bakarken nasıl biz sizi vatandaş olarak görüyorsak, vatandaşımızın da Belediye Başkanı’na bakarken bir partinin belediye başkanı değil tüm bir şehrin, bütün bir halkın belediye başkanı olarak görmesini arzu ederiz. Ben şahsen konuya böyle bakıyorum. Biz hizmetlerimizi hiçbir köyün bize verdiği oy miktarına bakmadan götürüyoruz. O köy bize oy vermiş yada vermemiş hiç önemli değil. Yola ihtiyacı var mı programa alıyoruz, yapıyoruz.”

“BİZ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE TÜRKİYE’DE ÇIĞIR AÇMIŞ BELEDİYEYİZ”

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Dosthane, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, Hamile Bakım Sütü Projesi, gıda kolisi destekleri, evde sağlık ve bakım hizmetleri, fide-fidan destekleri gibi önemli sosyal belediyecilik hizmetlerini anlatarak, “Belediyecilik sadece yol yapmak değil. Kanalizasyonu yapacağız ama şunu unutmayalım; belediye herkesin evi, belediye başkanı herkesin babası, herkesin abisi, belediyecilik böyle bir şey. Bizde genel alışkanlık; belediye dendiği zaman akla beton gelir. Bir de imar gelir.  Belediyecilik bunlar değil. Biz sosyal belediyecilikte Türkiye’de çığır açmış belediyeyiz” diye konuştu.

HAMURCU AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Başkan Seçer, mahalle ziyaretlerinin ardından Meral Seçer’le birlikte Puğkaracadağ Mahallesi’nde oturan Yağmur Hamurcu’nun misafiri oldu.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim” projesi ile bereketlenen Hamurcu hanesini ziyaret ederek, bayramlarını kutlayan Başkan Seçer, destekte bulunulan hayvanları inceleyerek yeni doğumlara ilişkin bilgiler aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.