DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Tarsus’a 41 yeni otobüs

Tarsus’a 41 yeni otobüs
28.04.2022 16:39
539
A+
A-

Başkan Seçer, Tarsus’ta merkez ve kırsal mahallerde hizmet vermek üzere yeni alınan 8,5 metrelik dizel atak 41 otobüsün anahtar teslim törenine katıldı. Seçer, “Bugün burada 41 kere maşallah demek için toplandık. 41 aracımız sizlere hayırlı uğurlu olsun. Bizlerin bayram hediyesi olsun. Güzel günlerde kullanın” dedi. Tarsus’a yeni nesil otobüsler kazandırdıklarını vurgulayan Seçer, “Türkiye’de kendi liginin en iyi otobüsleri. Çünkü Tarsus her şeyin en iyisine layık. Onun için biz de en iyisini aldık” diye konuştu.

Tarsus’ta mevcutta yaş ortalaması 15 olan 40 aracın hizmet verdiğini belirten Başkan Seçer, yeni araçlarla birlikte Mersin genelinde toplam 272 yeni aracın filoya katılacağını vurguladı. Seçer; “Mersin genelinde 12 yaş ortalaması var, yaş ortalamamız 2,5’a düşecek. Gençleşeceğiz. Tarsus’ta daha da gençleşeceğiz” dedi.

Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen anahtar teslim törenine Başkan Seçer’in yanı sıra KARSAN Genel Müdürü Muzaffer Arpacıoğlu, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Mersin eski milletvekili Ali Oksal, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve odaların temsilcileri ile muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN SEÇER, SARI LİMONLAR’LA KENT TURU ATTI

Başkan Seçer, Tarsuslu vatandaşlara kaliteli ve konforlu hizmet için toplu taşıma filosuna kazandırılan 41 yeni Sarı Limon’un kent turuna katılarak, vatandaşları selamladı. Başkan Seçer ile birlikte KARSAN Genel Müdürü Muzaffer Arpacıoğlu ve Tarsuslu vatandaşlar da aynı araçta yolculuk yaptı. Şehir turunu coşkuyla karşılayan Tarsuslu vatandaşlar evlerinden ve iş yerlerinden Başkan Seçer’i selamladı. Tarsus’a kazandırılan yeni otobüslerin 28’i merkez, 13’ü ise kırsal mahallelerde sefere başladı. Ayrıca Şahin ve Yeşilyurt Mahallelerine iki yeni hat eklendi.

“TÜRKİYE’NİN YÜZDE 45 NÜFUSUNU YÖNETİYORUZ, ASLINDA İKTİDAR OLAN BİZİZ”

Mersin’in bir liman, ticaret, lojistik, üretim, tarım, sanayi ve turizm kenti olduğunu belirten Seçer, yerel yönetimler olarak yeni yapılan OSB’lere her türlü desteği verdiklerinin altını çizdi. Türkiye’de genç işsizlik oranının çok yüksek olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, yeni iş sahaları açılmasını ve beyin göçü olmamasını istediklerini vurgulayarak; “Benim hemşerim burada doğduysa burada da doysun. Onun iş imkanı olsun. Hedefimiz bu. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adana Belediyesi, Antalya’sı, Hatay’ı, Ankara’sı, İstanbul’u, Eskişehir’i, Muğla’sı, Aydın’ı, Tekirdağ’ı, İzmir’i kıt kaynaklarla Türkiye’nin yüzde 45 nüfusunu yönetiyor. Yani aslında iktidar olan biziz. Yüzde 72 ekonomik büyüklüğünü yönetiyor bu belediye başkanları” ifadelerine yer verdi. Halka en yakın olan kişilerin muhtarlar, ilçe belediye başkanları ve büyükşehir belediye başkanları olduğunu sözlerine ekleyen Seçer, “Ankara buranın ıstırabını duyana kadar Üsküdar’da sabah olur. Onun için yerel yönetimlerin yaptığı önemli. Biz hedefe kitlenmişiz. İmkanlarımızı en iyi şekilde kullanıyoruz. Kullanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.