DOLAR
32,5180
EURO
34,8973
ALTIN
2.454,80
BIST
9.882,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Seçer, emek örgütleriyle buluştu

Seçer, emek örgütleriyle buluştu
24.04.2022 17:04
403
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, emek örgütleri olan sendikaların başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Kongre ve Sergi Sarayı Meclis Salonu’nda düzenlenen sivil toplum buluşmalarında Başkan Seçer’e Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Rıza Özdemir ve Hasan Gökbel ile bürokratlar ve daire başkanları eşlik etti.

Mersin’in barış, kardeşlik ve huzur kenti olduğu vurgusunu yapan Başkan Seçer, kentin bir demokrasi kenti olması için uğraş verdiklerinin altını çizdi ve “Şu anda burada olmamız da aslında onun bir göstergesidir. Burada bir arada olmak aslında demokratik bir reflekstir. Mersin’i; demokrasi, özgürlük, sivil toplumun yönetime mümkün olduğunca katıldığı, katılımcı demokrasinin hakim olduğu bir kent haline getirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında, önceki yıllarda yapılan katlı kavşaklar ile yakın zamanda yapılan katlı kavşakların maliyetlerini karşılaştıran Başkan Seçer, Anıt Katlı Kavşağı’na 8 milyon dolar ödediklerini anlatırken, Sevgi Katlı Kavşağı’nı 4 milyon 200 bin dolar maliyetle yaptıklarını kaydetti. Seçer, önceki yönetimin açtığı Egemenlik Katlı Kavşağı’nın da 10 milyon dolar maliyette olduğunu vurguladı. Türkiye’de bazı illerde yapılan metro ve katlı kavşakların Ulaştırma Bakanlığı tarafından üstlenildiğini de hatırlatan Başkan Seçer, Mersin Metrosu finansman kaynağının kullanılması konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan beklenen imzayı anımsattı. Başkan Seçer, “Metro için elimizi taşın altına koyduk, gittik. Ben, zaten 330 milyon avroya bunun ihalesini verdim. Ne kaybettik? Herkes teşekkür ediyor, hizmet yapılıyor. Mersin’in, belediyenin iyi kaynakları var. İsraf etmeyeceksiniz, zayi etmeyeceksiniz, çaldırmayacaksınız; bunu her ortamda söylüyoruz; yaparız ama hükümetin de adaletli davranması lazım” ifadelerini kullandı.

Seçer, Türkiye’nin en genç filosuna sahip olacak Mersin’de “toplu taşımada devrim niteliğinde” çalışmalar yaptıklarını ve önümüzdeki yıllarda oluşacak ihtiyacı giderdiklerini dile getirdi.

“BİZİM ÜCRETLER TÜRKİYE’NİN EN UCUZ ÜCRETLERİNDEN”

Başkan Seçer, toplu taşımada bazı kamu görevlilerinin ve öğretmenlerin indirimli yolculuk talebi konusunda ise indirimli seyahat edecek kişilerin mevzuat uyarınca belirlendiğini hatırlattı. Seçer, Türkiye’de neredeyse en ucuz ulaşımın Mersin’de olduğunu belirterek, “Bizim tarifeler Türkiye’nin en ucuz ücretlerinden” dedi. Öğrencilere ücretin 1 TL olduğunu ve Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir uygulama olmadığını hatırlatan Seçer, “Ben isterim bedava olsun. Sağlık, ulaşım özellikle bebeklerin, çocukların beslenmesi; sosyal devlet öncelikle bunlarla ilgilenen devlet yapısıdır. Biz sosyal belediyecilik yapıyoruz. Mevcut imkanlar dâhilinde en çok bütçe ayırdığımız konuların başında sosyal politikalar var. Bu uygulamaları daha da iyileştirerek devam ettireceğiz” diye konuştu.

“SOSYAL POLİTİKALAR BİZİM ÖZÜMÜZ” Sendika temsilcilerinin mültecilere ve tarım işçilerine hizmetlerini de sorduğu Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin Uyum Merkezi’nden söz ederek, çocuklara ve hamile annelere yönelik verdikleri birbirinden farklı hizmetleri aktardı. “Bu sosyal politikalar bizim özümüz. Ben halkçı bir belediye başkanıyım. Ben Mersin’in sosyolojisini bilerek belediye başkanı oldum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.