DOLAR
32,3717
EURO
34,9902
ALTIN
2.326,00
BIST
9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Emeklilerden ikramiye protestosu

Emeklilerden ikramiye protestosu
24.04.2022 15:17
497
A+
A-

MAYSA DERYAYEVA

Emekli ikramiyesinin yetersiz olduğuna dikkat çeken Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Ahmet Karakuş, “Her defasında geleneklerine bağlı olduğunu söyleyen ittifaklı iktidar, emeklilerin hiç olmadığı kadar yoksullaştığı bir dönemde aile büyükleri olarak bayram geleneklerini yaşatma şansı var mıdır?” diye sordu.

Özgür Çocuk Parkında basın açıklaması yapan Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi Başkanı Ahmet Karakuş, “16 Nisan’da Ankara’da yaptığımız büyük emekliler mitinginde, emeklilerin sorunlarını ve taleplerini basınla ve kamuoyuyla paylaştık. Taleplerimiz arasında, bayram ikramiyesi olarak, emeklilere ödenen 1100 TL’nin yeterli olmadığını belirtmiş ve bayram ikramiyelerinin güncellenerek, asgari ücret seviyesine çekilmesini açıklamıştık. Emeklilerin açlıkla boğuştuğunu, hatta ölüm sınırında yaşamlarını devam ettirdiklerini belirtmiştik. Bu nedenle yılda 2 kez verilen bayram ikramiyelerinin yılda 4’e çıkarılmasını ve her bir ödemenin en az asgari ücret tutarında olmasını talep etmiştik. Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Bilginin emeklilere yanıtı; Taleplerimizin karşılanması ve sorunlarımızın çözülmesi yerine, bütün emeklileri hayal kırıklığına uğratan bir açıklamayla; Bayram ikramiyesinde artış yapılamayacağını ve 1100 lira olarak ödeneceğini açıkladı. Bu akıl tutulması değilse ki, değildir, tükenmişliğin yönetememenin sonucudur” diye konuştu.

“EMEKLİLERİN KABUL ETMESİ OLASI DEĞİLDİR”

Karakuş, “Bakanın bu açıklamasını kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Halkla inatlaşmanın ne kendisine ne de iktidarlarına hayır getirmeyeceğini hatırlatırız. Bakan’ın halkın içine çıkmasını ve emeklilerin yüzüne bu açıklamayı yapmasını öneririz. Halktan kopmuş bir bakanlıkla, hatta iktidarla karşı karşıyayız. Bakan fanusta mı yaşıyor? Bu ülke de her üç emekliden ikisi nerdeyse açlık sınırının yarısı kadar ücret alıyor. Her 3 kişiden birisi ben açım diyor. Bakan bundan habersiz olamaz. Enflasyon geçen bayramdan bu yana ENAG’ın açıklaması yüzde 150, TÜİK’e göre yüzde 60’ın üzerindedir. Enflasyonun bu denli yüksek olduğu görmezden gelinerek, sıfır zam önerisi Bakan açısından talihsizliktir. Böyle sorumluluktan ve gerçeklikten uzak açıklamaları emeklilerin kabul etmesi olası değildir” dedi.

“EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYELERİNİ ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNE ÇEKİN”

Emeklilerin zor bir dönemde yaşam mücadelesi verdiğini vurgulayan Karakuş, “İnsanların pazar artıklarını topladığı, halk ekmek kuyruklarında saatlerce sıra beklediği, faturalarını ödemek için çırpındığı bir dönemde; bayramlık alma, bayram sofrası kurma, eş dostların bir araya gelme şansı var mıdır? Bayram yapılması olanaklı mıdır? Her defasında geleneklerine bağlı olduğunu söyleyen ittifaklı iktidar, emeklilerin hiç olmadığı kadar yoksullaştığı bir dönemde aile büyükleri olarak bayram geleneklerini yaşatma şansı var mıdır? Günü geldiğinde, emeklileri yok sayanları, emekliler de yok sayacak ve gereken en güzel dersi verecektir. Yazacak bir hikâyeleri kalmayanların şaşkınlığını yaşıyor, Bakan. Bu siyasi intihardır. AKP’nin ölümü gösterip, sıtmaya razı etme taktikleri emeklilerin kanacağı taktikler değildir. Bu oyunlara karnımız toktur. Siyasi iktidara sesleniyoruz derhal emeklilerin bayram ikramiyelerini asgari ücret düzeyine çekin. Aile büyükleri olarak çoluk çocukları, torunları ve eş dostları ile bir nebze de olsa birlikte, daha insanca vakit geçirmelerini engellemeyin. Çocuklarımızın, torunlarımızın yüzlerine ışıyacak gülümsemeye engel olmayın” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.