DOLAR
32,3713
EURO
35,0024
ALTIN
2.325,92
BIST
9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Mersin Büyükşehir yeni otobüsleri hatlara çıkardı

Mersin Büyükşehir yeni otobüsleri hatlara çıkardı
11.04.2022 09:47
434
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, Mersin merkeze bağlı kırsal mahalleler ile Tarsus merkez ve kırsal mahallelerinde hizmet verecek olan 67 yeni otobüsün ilk teslimatı yapıldı. Başkan Seçer, Mersin’in kırsal mahallelerinde sefere çıkacak olan 26 yeni otobüsün kent turuna katıldı.

Otobüs filosunu gençleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’e yeni Sarı Limonlar kazandırdı. Nisan ayı sonuna kadar filoya katılacak 67 otobüsün 26’sı Mersin’e geldi.

Türkiye’nin en genç otobüs filosuna sahip Mersin Büyükşehir Belediyesi, Nisan ayı içerisinde filosuna katacağı toplam 67 yeni otobüsle ulaşımdaki gücünü daha da artırıyor. Engelli rampası, ücretsiz Wi-Fi ve telefon şarj cihazı imkânları ile 8,5 metrelik dizel atak ve kısa dorseli otobüsler, Mersin merkeze bağlı kırsal mahalleler ile Tarsus merkez ve kırsal mahallelerinde hizmet verecek.

Ulaşımda vatandaşların konforlu seyahat etmesi amacıyla filoya kazandırılan yeni Sarı Limonlar’ın bir başka özelliği de özel gereksinimli vatandaşlar için tamamen engelsiz özelliklere sahip olması. Ayrıca, güçlendirilmiş klima sistemi de Mersin’in yaz aylarında vatandaşlara önemli rahatlık sağlayacak

KAFALAR DEĞİŞİNCE MERSİN’DE NE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ, DEĞİŞMEYE DE DEVAM EDECEK”

Başkan Seçer, otobüs filosunun yenilenip gençleşmesine dair yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl 87 çevre dostu CNG’li yeni otobüsün Mersinlilerin hizmetine girdiğini ve bu otobüslerin 14’ünün körüklü araçlardan oluştuğunu hatırlattı.

Bu yıl içerisinde de toplam 185 aracın hizmete gireceğini belirten Seçer, şunları söyledi:

“Bunun 67 adedi bu ayın sonuna kadar bize teslim edilecek. Bu otobüsler 8,5 metrelik daha kısa dorseli otobüsler. Köy yollarında ve dar sokaklarda kullanıma elverişli otobüsler. Bugün 26 adedini Mersinlilerin hizmetine sunuyoruz. Bunlar merkeze bağlı köy hatlarında seferlere çıkacaklar. Yine ay sonunda 41 adet yeni otobüsümüz teslim edilecek. Bu da Tarsus’un dar sokaklarına uygun. Hem köy seferlerini yapacak hem merkezde hizmet verecek. Yine Eylül ayında 34’ü körüklü toplam 118 yeni otobüsümüz bize teslim edilecek ve okulların açılmasıyla beraber de bu otobüsleri de devreye alacağız. Toplamda göreve geldiğimiz günden bu yana 272 adet yeni otobüsümüzü Mersinlilerin hizmetine sunmuş olacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Kafalar değişince Mersin’de ne çok şey değişti, değişmeye de devam edecek.”

TOPÇUOĞLU: “KONFOR OLARAK EN ÜST DÜZEYDEKİ OTOBÜSLERİMİZ”

Yeni otobüslerin Mersin’e hayırlı olması dileğinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu da yeni araçlar hakkında bilgi verdi. Otobüslerin oturarak 26, ayakta 32 yolcu olmak üzere toplam 58 kişiye hizmet vereceğini belirten Topçuoğlu, “Konfor olarak en üst düzeydeki otobüslerimiz. Otobüslerimiz her türlü teknik donanım ve altyapı düşünülerek hazırlanmıştır. Mesela burada gördüğünüz telefon şarj cihazları, Wi-Fi, internet, uzaktan erişim. Camlarımız ısı ve ışığa karşı son derece duyarlı olup, ısı ve ışığın içeriye alınmasında oldukça konforlu camlar. Otobüslerimiz engelli vatandaşlarımız için uyumlu, yere yakın tabanlı otobüslerdir. Engelli vatandaşlarımız inerken, arkada gördüğünüz panel direkt diğer araçlara ‘engelli vatandaş iniyor’ ikazını vermektedir. Yine otobüslerimiz gördüğünüz gibi oldukça yüksek donanımda mobil NVR güvenlik kameralarıyla donatılmıştır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.