DOLAR
32,3653
EURO
34,9637
ALTIN
2.325,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Katlı kavşak 85 günde tamamlandı

Katlı kavşak 85 günde tamamlandı
04.04.2022 11:21
872
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin önemli ulaşım projelerinden birisi olan Göçmen’deki katlı kavşak çalışmaları tamamlandı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, olumsuz hava koşullarına rağmen kavşak çalışmalarının 84 günde tamamlandığını ifade ederek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi daha etkin, efektif ve çabuk hizmet yapan bir belediye haline geldi” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi tarafından yapımı tamamlanan Göçmen’deki katlı kavşağın açılışında bürokratlar, daire başkanları ve teknik ekip de yer aldı.

Ayrıca Başkan Seçer’e Mersin Bisikletli Gezginler Derneği üyeleri ve Mersin Bisikletli Kadınlar da eşlik ederek, bisikletleri ile bisiklet yolundan geçti. Katlı kavşakta yayaların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesi için Fen İşleri Dairesi’nin yapımını tamamladığı Göçmen’de 2, Beşyol’da da 1 adet üst geçit yer alıyor.

SEÇER: “BU KATLI KAVŞAK, AKILLI KATLI KAVŞAK”

Başkan Seçer, aracı ile kavşaktan geçtikten sonra yaptığı değerlendirmede, “Bu kavşağın Doğu-Batı aksı 755 metre. Kuzey-Güney aksı da 440 metre. Diğer taraftan kapalı kısım da 86 metre. Üzerinde manevra yapacak, dönüş yapacak araçlara da muazzam bir alan sağlıyor. O açıdan çok iyi oldu bu. Diğer taraftan bu katlı kavşak, akıllı katlı kavşak. Çünkü eğimi yüzde 3-3,5 civarında. Bu önemli bir eğim oranı. Ayrıca, kapalı kısımdaki aydınlatmalar gün ışığıyla eş zamanlı olarak sensörler vasıtasıyla ayarlanabiliyor. O da çok önemli ve ilk bisiklet yoluyla beraber tasarlanan katlı kavşak bu. Bizim Kuzey-Güney aksında stadyum, sahil Adnan Menderes Bulvarı arasında 5 bin 700 metrelik bu güzergâhta bisiklet yolu var. Bu katlı kavşak o bisiklet yolunu birbirine bağlıyor” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR DAHA EFEKTİF VE ETKİN HİZMET YAPAN BİR BELEDİYE HALİNE GELDİ”

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlarda birinci derecede hassasiyet gösterdiği konunun çalışmaları bir an önce sonuçlandırmak olduğu vurgusunu yapan Başkan Seçer, “Neden? Çevreye fazla zarar vermemek, vatandaşın mağduriyet yaşamamasını sağlamak için. Hatırlayacağınız gibi 8 Nisan 2019’da mazbata aldım. Belediye Başkanlığı görevine başladım arkadaşlarımla beraber. Kuvayı Milliye Kavşağı akamete uğramıştı, inşaat durmuştu, müteahhit bırakmıştı. Seçim öncesi sözüm vardı, ‘gelir gelmez katlı kavşağınızı bitireceğim’ diye ve o sözümüzde durduk. 8 Nisan ile 19 Mayıs arası o süre içerisinde katlı kavşağın yapımını tamamladık. İkinci katlı kavşağımız da Sevgi Katlı Kavşağı’dır. Onu da 87 günde tamamladık. Bugün trafiğe açtığımız Göçmen Katlı Kavşağı da 84 günde tamamlandı, dün akşam itibariyle. 8 Ocak’ta başlamıştık. Bugün 85’inci günü trafiğe açıyoruz ve bu 85 günün de 42 gününde hava muhalefeti, yani yağmur vardı. Bunu da göz önünde bulundurduğunuz zaman demek ki Mersin Büyükşehir Belediyesi daha etkin, daha efektif, daha çabuk hizmet yapan bir belediye haline geldi” diye konuştu.

“MERSİN, TÜRKİYE’DE BİR ATILIM YAPIYOR”

Mersin Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı ve Tüm Bisiklet Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Salih Özenir, yeni katlı kavşağın trafik yoğunluğuna fayda sağlayacağını belirterek, Büyükşehir’in kavşağa bisiklet yolu kazandırmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Özdemir, “Mersin Büyükşehir Belediyesi bildiğimiz kadarıyla Türkiye’nin bisiklet yoluyla yapılan ilk katlı kavşağını bu kavşakta gerçekleştirdi. Mersin Bisikletli Gezginler Derneği olarak biz Mersin’in bisikletli ulaşımla tanışması, bu kültürün yaygınlaşması, bisikletin bir ulaşım aracı olarak kullanılması için 20 yıldır çalışan bir topluluk ve derneğiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile de çok rahat çalışıyoruz bu anlamda. Taleplerimiz yerine getiriliyor. Bisiklet yollarımız, bisiklet park yerlerimiz yapılıyor. Mersin, Türkiye’de bir atılım yapıyor şu anda” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.