DOLAR
32,3687
EURO
34,9670
ALTIN
2.325,46
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Akdenizli öğrenciler kitap okuma etkinliğinde buluştu

Akdenizli öğrenciler kitap okuma etkinliğinde buluştu
01.04.2022 14:25
2.093
A+
A-

Akdeniz Belediyesi ile Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında, ‘Kütüphaneler Haftası’ dolayısıyla düzenlenen etkinlikte buluşan çocuklar, güneşli bahar havasında Millet Bahçesi sahiline attıkları minderlerin üzerine oturup kitap okudu.

Mersin Millet Bahçesi sahil etabında gerçekleşen etkinliğe, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Şimşek, öğretmenler ve ilçe sınırları içerisinde bulunan farklı okullardan gelen 150’yi aşkın öğrenci katıldı. Gezmek, dinlenmek veya piknik yapmak için Millet Bahçesi’ne gelen vatandaşların yoğun ilgisi altında gerçekleşen buluşmada küçük çocuklar, sahilin kumlarına attıkları minderlerine oturarak toplu halde kitap okudu.

“ÇOCUK ŞENLİĞİ GELENEKSEL HALE GELECEK”

Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Gültak; yine Millet Bahçesi’nde 29 Mart’ta başlayıp 3 gün süren çocuk şenliğine çocuklar ve anne-babaların akın ettiğini ifade ederek, ‘Akdeniz Çocuk Şenliği’ni de ‘Karaduvar Balık Festivali’ gibi geleneksel hale getirecekleri müjdesini verdi. Başkan Gültak; “Her yıl Nevruz Bayramı’ndan sonra, havaların da güzel olduğu günlerde bu şenliğimizi yapacağız. Akdeniz’e, Mersin’e ve sevgili çocuklarımıza şimdiden hayırlı olsun” dedi.

“KİTAP OKUMAYA DAHA ÇOK ZAMAN AYIRIN”

Kitap okumanın önemine değinen Başkan Gültak, çocuklara seslenerek; “Ne kadar çok kitap okursanız kişiliğiniz gelişir, dünyaya bakışınız değişir, daha zeki olup derslerinizde başarılı olursunuz. Hayatta birçok şeyi okumakla öğrenirsiniz. Okumakla daha üretken insanlar olursunuz. Televizyon, bilgisayar, tablet veya telefon başında geçirdiğiniz zamandan daha fazlasını kitap okumaya ayırın” diye konuştu.

“OKUMA ETKİNLİĞİMİZİ, TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL MİLLET BAHÇESİNDE DÜZENLİYORUZ”

Çocuklar ve gençlerin eğitimine destek verdiklerini, okulların ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydeden Başkan Mustafa Gültak; Nacarlı İlköğretim Okulu’nda, dün gerçekleşen etkinlikte de yine öğrencilerle buluşup okulun bahçesine yüzlerce ceviz, zeytin ve iğde fidan diktiklerini belirtti. Başkan Gültak; “Bugün buradaki etkinliğimizi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Değerli Bakanlarımız ve Milletvekillerimizin destekleriyle kentimize ve vatandaşlarımıza kazandırdığımız, ülkemizin en güzel ve en büyük, Millet Bahçemizde düzenliyor olmaktan ayrıca mutluyuz, gururluyuz” şeklinde konuştu. Kitap okuma etkinliğine katılan öğrenciler ve öğretmenler ile etkinliğin düzenlenmesini sağlayan Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü yetkililerine teşekkür eden Başkan Gültak, konuşmasından sonra yere serdiği mindere oturarak çocuklarla birlikte kitap okudu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.