DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Borçlanma için destek istedi

Borçlanma için destek istedi
25.03.2022 17:31
490
A+
A-

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Akdeniz’in kırsal yerleşim alanları olan Camili, Civanyaylağı, Bekirde, Dikilitaş, Akdam, Iğdır ve Yeşilova mahallelerini ziyaret etti. Gültak, yatırım yapmak isteyen iş insanlarının önünü açarak Akdeniz’e çektiklerini ve önemli yatırımlar yapılmasını sağladıklarını, bu sayede istihdamın da artacağını ifade etti.

İlk olarak Camili Mahallesi sakinleri ile buluşan Başkan Gültak, yakın geçmişte terör ve uyuşturucu nedeniyle mağdur olan Akdeniz’de, bugün artık barış, huzur ve kardeşliğin hâkim olduğunun altını çizdi.

“AKDENİZ’DE BARIŞI TESİS ETTİK, HİZMET VE PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK”

Kentsel dönüşüm projeleri, kültür ve sanat merkezleri, spor tesisleri ve gençlerin eğitimi ve istihdamına yönelik etüt merkezi ve mesleki eğitim projeleri ile Akdeniz’in değiştiğinin altını çizen Başkan Gültak; “Göreve geldiğimiz günden bugüne hiç kimseyi ayrıştırmadık, ötekileştirmedik. En küçüğünden en büyüğüne tüm mahallelerimize hizmet verdik. Barışı ve kardeşliği öne çıkardığımızdan artık Akdeniz’de kavga gürültü yok, herkes işinde gücünde ve huzurlu” ifadelerini kullandı.

BÜTÇEMİZDEN 1 LİRA HARCAMADAN, AKDENİZ’E 30 MİLYON LİRALIK TESİS KAZANDIRDIK”

Akdeniz’e ilk kez kazandırdıkları sıcak ve soğuk asfalt tesislerinin inşa ve kurulumunun bittiğinin, dökme ve doğalgaz bağlantılarının da yakın süreçte tesise ekleneceğinin müjdesini veren Başkan Gültak; “Bu gerçekten çok önemli bir hizmet. 30 milyon TL tutarındaki bir tesisi, 1 lira dahi vermeden; kardeş belediyemiz Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanımızın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan aldığımız hibe ve desteklerle Akdeniz’in ilk kez bir asfalt plent tesisi oldu. Kürkçü Mahallesi’nde, Karayolları’ndan tahsis ettiğimiz büyük bir arazi üzerinde güzel bir tesis kuruldu” dedi.

“UMARIM YAPMAK İSTEDİĞİMİZ HİZMETLERİN ÖNÜ KESİLMEZ”

Başkan Gültak, Akdeniz Belediye Meclisi’nden geçen ay borçlanma istediklerini ifade ederek ve bu konuda muhtarlardan da destek isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Şu an CHP ve HDP’li Meclis üyelerimizin tutumunu bekliyoruz. Zira Mecliste çoğunluğumuz yok. Umarım memlekete, vatandaşlarımıza yapmak istediğimiz hizmetin önü kesilmez. Gelecek ayki Meclis’te 25 milyon liralık borçlanmayı gündeme getireceğiz. Tabi biz, diğer bazı belediye başkanları gibi borçlanma istemedik. Yani, ‘bize borç verin de harcayalım’ demedik. Sadece asfalt, kaldırım, yol, kilit taşı ve bordür taşı ve bunların yapımı ile ilgili borçlanma istedik, borçlanmanın adını koyduk. Para başka bir yere gitmesin, vatandaşlarımıza ve ilçemize hizmet ve yatırım olarak dönsün diye.”

“MAHALLELERİMİZİN ASFALT, KALDIRIM SIKINTISINI ÇÖZMEK İÇİN BORÇLANMA İSTİYORUZ”

Akdeniz’in asfalt ve kaldırım sıkıntılarının halen mevcut olduğunu dile getiren Başkan Gültak; “Umarım bir engel çıkmaz ve borçlanmayı Meclis’ten geçiririz. Çünkü bu hizmetler siz vatandaşlarımız ve Akdeniz ilçemiz için. Aksi takdirde asfalt plenti de durur. Çünkü o tesisin çalışması, bitüm alıp asfalt üretebilmemiz için de bizim bu paraya ihtiyacımız var. Geçen 3 yılda sadece 1 kez borçlanma istedik, yıldır hiç borçlanma istemedik. İstediğimiz borç da basit borçlanma idi onu da bitirdik. O nedenle 2 yıldır kullanmadığımız borçlanma hakkımızı önümüzdeki Meclis’te kullanmak istiyoruz. Zira hemen her mahallemizde az veya çok, asfalt ve kaldırım sıkıntıları var ve bu sıkıntıları çözmek için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“AKDENİZ’DE YATIRIMCILARIN ÖNÜNÜ AÇTIK”

Akdeniz’e yatırım gelmesi için yatırımcıların önünü açtıklarının da altını çizen Başkan Mustafa Gültak; sözlerini şöyle sürdürdü; “Akdeniz ilçesine, hükümetimizin de desteğiyle güzel bir otel kazandırdık. Otel sahipleri şimdi ikinci oteli yapma sözü verdi. Bu da daha fazla istihdam demek. Oysa eskiden Akdeniz’e yapılan yatırımlar bile yarıda kalıyordu. Çünkü yatırımcının önünü tıkayan bir zihniyet vardı. Biz geldik, bizimle birlikte yatırımcı da gelmeye başladı. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Bakanlarımızı kurada konuk ettik. Bu bölgenin ne kadar önemli olduğunu gösterdik.

İlerde inşallah bunun gibi birkaç oteli daha ilçemize kazandıracağız. Akdeniz’i kaplıca turizminin önde gelen bölgelerinden biri haline getireceğiz. Bu bir hayal değil. Birkaç büyük firma, altyapı yatırımları ve otoban bağlantı yolunun bitmesini bekliyor. Bu tür yatırımların bölgemize gelmesi arazilerinizin değerlenmesini de sağlayacak. Ayrıca yeni tesis ve yatırımlarla istihdam da artacak. Tabi tüm bu yatırımların hükümetimiz sayesinde geldiğini de lütfen unutmayalım. Biz buraya yatırımcıları,  büyük turizm yatırımlarını getirdikçe, insanlarımız ve köylerimiz de kalkınır.”

“SEÇİMDEN SEÇİME VATANDAŞLA BULUŞAN BİR BELEDİYE BAŞKANI DEĞİLİM” Konuşmasında; Camili Mahallesi’nde, belediyenin hayata kattığı hizmet ve projeleri de anlatan Başkan Gültak, çocuk parkı oyun grubu, halı saha gibi hizmetlerin de mahalleye kazandırılması amacıyla gerekli girişimleri en kısa sürede başlatacaklarını vurguladı. “Biz; seçildikten sonra bizi seçen insanlarımızı ve seçildiğimiz yerleri unutmuyoruz” diyen Başkan Gültak, “Sahada en çok gezen, vatandaşla buluşan, sohbet edip halkı dinleyen bir belediye başkanıyım. Dolayısıyla, sadece seçimden seçime vatandaşlarla bir araya gelen bir siyasetçi modeline uymuyoruz” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.