DOLAR
32,4740
EURO
34,7548
ALTIN
2.476,37
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
23°C
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

“Söylediklerimizi hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz”

“Söylediklerimizi hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz”
18.03.2022 16:22
365
A+
A-

Şevket Sümer Mahallesi 156. Cadde üzerinde hizmete açılan Ziraat Bankası Şubesi’ni ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Bankanın açılmasına vesile olduğumuz için çok mutluyuz.  Vatandaşlarımız banka işlemleri için bir ya da iki vasıta ile başka yerlere gidiyordu. Artık buna gerek yok. Bankaları burada. Onlara hizmet vermek isteyen memurlarımız burada. Bazı şeyler sözle olmuyor. Bizler söylediklerimizi hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Akdeniz Belediyesi, merkez kırsal ayrımı yapmadan ilçenin her köşesine hizmet götürmek ve vatandaşların hayatını kolaylaştırabilmek adına yenilikler yapmaya devam ediyor. Bu bağlamda Şevket Sümer Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların bankacılık iş ve işlemleri için kent merkezine inmek zorunda kalmalarının önüne geçmek için aylar önce kolları sıvayan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve beraberindeki heyet Şevket Sümer Mahallesi’nde hizmete açılan Ziraat Bankası Şube Müdiresi Zekiye Güler’i ziyaret etti. Başkan Gültak, “Daha önceleri talimatlarla kepenklerin kapandığı 156. Cadde üzerinde Ziraat Bankası şubesinin açılmasına vesile olduğumuz için bizler gurulu ve çok mutluyuz” dedi.  

“BURADA SÜREKLİ KAVGA VE MORAL BOZUKLUĞU VARDI”

Başkan Gültak ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, önceleri burası olayların, kavgaların olduğu, esnafın iş yapamadığı bir yerdi. Bugün evlatlarımız da artık daha bilinçli ve şu anda onlar okuyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli yerlerine gelecekler. Sokaklardan özgürce geçebiliyorlar. Burada barış yoktu. Sürekli kavga ve moral bozukluğu vardı. Bugün bu sokaklarda, caddelerde annelerimiz, bacılarımız, çocuklarımız rahatlıkla geziyor” dedi.

“BU BANKAYA SAHİP ÇIKMALARINI İSTİYORUZ”

Başkan Mustafa Gültak, “Buralara verdiğimiz hizmetleri biliyorsunuz. Özellikle burada bir banka şubesi olması hususunda ısrarcı olduk ve çok şükür Ziraat Bankası şubesinin açılmasına vesile olduk. Buradan Lütfi Elvan Bakanımıza, Ziraat Bankası Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum. Şevket Sümer, Güneş, Hal ve civar mahallelerde oturan esnafımıza da bu bankaya sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu, buranın ne kadar normalleştiğinin bir göstergesidir. Önemli psikolojik ve sosyolojik bir etkinin olacağına inanıyorum. Çünkü insanlar burada rahat gezemiyordu. Caddenin bugün ne kadar rahat olduğunu görüyorsunuz. Herkes çok mutlu” diye konuştu.

SÖYLEDİKLERİMİZİ HAYATA GEÇİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Mersin için ‘barış kenti’ denmesine rağmen daha önce sokakların aynı şekilde olmadığını ifade eden Başkan Gültak, “Şimdi burada huzur var. Yani bunlar sözle olmuyor. Bizler söylediklerimizi hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Şevket Sümer Mahallesi’nde şimdi rahat rahat esnafı gezeceğiz. Kadınlarımız akşam saatlerinde burada rahatlıkla alışveriş yapıyorlar. Bu işler icraatla oluyor. O icraatlardan bir tanesi de arkamızda duruyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli bankalarından biri olan Ziraat Bankası’nı buraya getirdik. Çünkü buradaki esnafımız, emeklimiz, kadınlarımız, gençlerimiz, para çekmek için, kredi kullanmak için çarşıya bir ya da iki vasıta ile gidiyordu. Artık buna gerek yok. Bankaları burada. Onlara hizmet vermek isteyen memurlarımız burada. Şevket Sümer başta olmak üzere tüm mahallelerimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“HANİ İNSANLAR MAĞDUR OLACAKTI?”

Başkan Gültak özellikle barış, kardeşlik ve sevgi yolunda yaptıkları atılımların hızla ilerlediğine vurgu yaparak, “Bildiğiniz gibi Çay Mahallesi’nde TOKİ konutlarımız bitti. Yavaş yavaş vatandaşlarımız ile görüşmeler başlıyor. Barış Mahallesi’nde TOKİ çalışmalarımız ortada. Hani yapılmayacaktı? Hani insanlar mağdur olacaktı? Akdeniz Belediyesi’nde ilk kez yaptıklarımız karşısında ezilen insanlar hep yalan söylüyor. Barış Mahallesi’nde müteahhit şantiyesini kuruyor ve yakında temel de atılacak. Çay Mahallesi’ni değiştirdik. Barış Mahallesi’ni değiştireceğiz. Yakında Turgut Reis Mahallesi’ni de değiştireceğiz. Buradaki mahallelerimiz ilgili de çok güzel planlarımız var. Dolayısıyla biz ne söylediysek hepsini hayata geçirdik. Vatandaşlarımız için huzurlu bir ortamı sağladık. İnsanlar huzurlu, rahat. Kimse ayrıştırılmıyor. Birçok ilki gerçekleştirdik. Bunlar da bizim farkımız olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Gültak Ziraat Bankası şubesinin ardından esnafı da ziyaret ederek, sorun, talep ve önerilerini dinledi; vatandaşlarla sohbet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.