DOLAR
32,5511
EURO
34,9436
ALTIN
2.423,38
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
29°C
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C

Salgında ölen meslektaşlarını andılar

Salgında ölen meslektaşlarını andılar
11.03.2022 15:02
398
A+
A-

Mersin’deki Sağlık Örgütleri, pandeminin ikinci yıldönümünde ortak basın açıklaması düzenleyerek, pandemi sürecinde vefat eden sağlık çalışanlarını andı.

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, Türkiye’nin salgını en ağır geçiren ülke olduğunu söyledi.

Antmen, “14,5 milyon vakayla dünyada dokuzuncu sırada yer alan Türkiye salgını en ağır yaşayan ülkelerden. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı resmi rakamlara göre bile vefat sayısı 95 binin, gerçek rakamlar ise 250 binin üzerinde. Sadece Mersin’de 10’u hekim, 23 sağlık çalışanını yitirdik. Her biri bir can. Her biri bir insan.  Her biri bir anne, bir baba, bir eş, bir dost, bir arkadaş, bir sevgili, bir çocuk! Her birinin acısını yüreğimizde taşıyoruz. Korunması ve önlenmesi mümkün olan bir hastalık yüzünden öldüler” dedi.

“SALGIN DEĞİL ALGI YÖNETİMİNE ÇALIŞILDI”

Pandemi sürecinde neler yaşandığına değinen Antmen, “Salgın değil algı yönetimine çalışıldı, salgından “başarı hikayesi” çıkarıp siyasi rant hedefiyle politikalar üretildi. Salgının başlarında maske sıkıntısı yaşanırken, devamında aşılar vatandaşlarla zamanında buluşturulamadığı gibi aşı tereddüdüne neden olacak söylemler ile aşı karşıtlığının da önü açıldı. İlk günden beri gerçekleri gizleyen ve çarpıtan, yanlış yürütülen sağlık politikaları hayata geçirildi. Eksik, yanlış, tutarsız salgın yönetimi hayatları karartmaya devam etti. Alınmayan önlemler, uygulanmayan tedbirlerle birlikte bilim insanlarının, meslek örgütlerinin, uzmanlık derneklerinin, sağlık emek örgütlerinin uyarılarına kulak tıkandı. Temel, zorunlu, acil mal ve hizmet üreten işler dışında bütün işlerde çalışmanın durdurulması ve ekonomik destek çağrılarına rağmen “Çarklar dönecek, üretim sürecek!” ısrarı ile salgın devam etti, destek sermayeye, açlık emekçiye düştü. Salgın tabi ki bitecek. Bugünlere nasıl gelindi, kısa özeti budur. Sorumluları biliyoruz ve unutmuyoruz” diye konuştu.

 Sağlık çalışanları, “Yönetemiyorsunuz Tükeniyoruz”, “Pandeminin Ağır Sonuçlarının Sorumlularını Biliyoruz” yazılı pankartlar ve vefat eden sağlık çalışanlarının fotoğraflarının basılı olduğu dövizler taşıdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.