DOLAR
32,5844
EURO
34,8069
ALTIN
2.511,28
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C

“Kadın emeğinin ve gücünün yanındayız”

“Kadın emeğinin ve gücünün yanındayız”
10.03.2022 18:18
572
A+
A-

Geçtiğimiz aylarda Avrupa Yerel Yaşamda Kadın – Erkek Eşitliği Şartı’nı da imzalayan ve cinsiyet eşitliği konusunda önemli çalışmalara imza atan Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyemizde bir kadın başkan yardımcımız ve 15 kadın müdürümüz var. 25 müdürlüğümüzün 15’i kadınlar tarafından yönetiliyor. Bu görevi kadın oldukları için değil, başarılı oldukları için aldılar.” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 1950 yılında Mersin Belediye Başkanı seçilen ve Türkiye’nin “ilk kadın il belediye başkanı” olan Müfide İlhan’ın kızları Sinem İlhan ve Ayla İlhan Börekçi’nin de katılımıyla belediye başkan yardımcısı, siyasi partilerin kadın kolları başkanları, kadın meclis üyeleri, kent konseyi başkanı, kadın muhtarlar, oda ve sivil toplum kuruluşu başkanları ve kadın müdürlerle bir araya geldi. 

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VE MÜFİDE İLHAN HANIMEFENDİ’Yİ SAYGIYLA ANIYORUM”

Kadınlarla yemekte buluşan Başkan Abdullah Özyiğit, 1950 yılında Türkiye ve Mersin’in “Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde açtığı yoldan geçen bir kadın Mersin’de belediye başkanı olmuş. 1950 yılında o günün koşullarında bir kadının neler yapabileceğini bize gösteriyor. Bugün hala kadınların ikinci sınıf insan muamelesi görmeye, ötekileştirilmeye ve ‘kadının yeri burasıdır’  diye tariflendirilmeye çalışıldığı, kadına rol biçildiği bir süreçten 72 yıl önce bir kadın bunu başarmış. O yürekli ve yiğit kadının kızları bugün bizim misafirlerimiz. Kendilerine ‘hoş geldiniz’ diyorum.  Kadınlara bu yolu açan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Müfide İlhan Hanımefendi’yi saygıyla anıyorum.” diye konuştu. Kadının yaşamın her alanında etkin olması ve karar süreçlerine katılması gerektiğini söyleyen Başkan Abdullah Özyiğit “Bugün sizlerle buluşmak bizim için de çok anlamlı. Sizlerin başarısı ve gücü toplumu ileriye taşıyor, bunu görüyoruz. Yaşamın her alanında kadının etkin olması ve karar alma süreçlerine katılması gerekiyor. Yenişehir Belediyemizde bir kadın başkan yardımcımız ve 15 kadın müdürümüz var. 25 müdürlüğümüzün 15’i kadınlar tarafından yönetiliyor. Bu görevi kadın oldukları için değil, başarılı oldukları için aldılar. Tıpkı Müfide İlhan’ın belediye başkanı olarak seçilmesi gibi. Biz pozitif ayrımcılıktan öte cinsiyet eşitliği temelinde yaklaşıyoruz. Kadını yok sayan, kadını ötekileştiren anlayışın karşısında kadın emeğinin ve gücünün yanındayız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.