DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Eğitim-İş’ten dekana tepki

Eğitim-İş’ten dekana tepki
21.02.2022 19:16
589
A+
A-

MEÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Baykan, Mersin’in Halep’in nahiyesi olduğunu, bu itibarla Mersin’deki Suriyelilerin aslında misafir değil, ev sahibi olduğunu söylemişti. Eğitim-İş, dekanın açıklamasına “Mersin halkı milli kurtuluş mücadelesini bu ve buna benzer emperyalist oyunlara karşı vermiştir” diyerek tepki gösterdi.

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin,  Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Suriyeli Kardeşlerimizin Hafızlık İcazet Törenine katıldık. Halep’in Şam’ın yurdumuz olduğunu, Mersin’imizin -Osmanlı Döneminde- Halep’in nahiyesi olduğunu, bugün burada misafir değil ev sahibi olduklarını söyledik. Gün olur harman olur Her şey aslına döner. Bütün kardeşler bir olur, birlik olur. Hamdolsun Gönül coğrafyamız uçsuz bucaksız!” ifadelerini kullanmasını kınadı.

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, “Mersin halkı, Kurtuluş Savaşı yıllarında kısıtlı imkanlarıyla, milli kurtuluş mücadelesini bu ve benzeri emperyalist oyunlara karşı vermiştir. Yaşadığı şehri emperyalist işgal altında bir ülkenin şehrine bağlı olarak gören zihniyet Mersin’in gençlerine hangi bilinçle eğitim verecektir. Mersin’de bilim insanı vasfı almış bir dekan bu söylemlerde bulunuyorsa ve başta Mersin Üniversitesi olmak üzere Mersin’in hiçbir resmi kurumu tepki göstermiyorsa, Mersin halkı Mersin’e sahip çıkmalıdır. Demokratik, laik, bilimsel eğitimi savunan Eğitim İş Sendikası olarak, yapılan bu tür söylem ve eylemlerin karşısında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Yıllardır oynanan bu ortaoyunlarına karşı gereken tepkiyi her zaman gösterdik, göstereceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.