DOLAR
32,2579
EURO
35,0967
ALTIN
2.273,24
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
23°C
Mersin
23°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Emek işçiden çorba ikramı belediyeden

Emek işçiden çorba ikramı belediyeden
13.02.2022 14:50
689
A+
A-

Sabahın ilk ışıklarıyla bahçelerden makas sesleri yükseliyor,  çorbalar limon tezgâhlarında çalışan işçiler için kaynıyor. Türkiye’nin limon üretiminin yüzde 65’nin yapıldığı Mersin Erdemli ’de belediye, işçiler için çorba yapıyor, limon bahçelerinde ikram ediyor.

Mavi ile yeşilin buluştuğu kent, Mersin Erdemli’de binlerce işçi sabahın ilk ışıkları ile birlikte limon bahçelerinin yolunu tutuyor.  Günün ilk ışıkları ile birlikte limon bahçelerinin arasındaki sessizliği ise makas sesleri bozuyor.  Kesilen limonlar küfelerle taşınıyor, kasalara yerleştiriliyor. Günün ilk ışıklarında ise kahvaltı, limon kasaları üzerinde yapılıyor.  Limon işçilerinin günün ilk ışıklarında yaptığı kahvaltıda ise yanlarında Erdemli Belediyesi görevlileri yer alıyor.

Belediye Mutfağında pişirilen çorbalar, mobil ikram aracı ile aynı anda beş farklı noktada işçilere ikram ediliyor.  Günün ilk ışıkları ile yardımlaşmanın en güzel örneği sergilenirken, ikram edilen sıcak çorbayla gönüllere dokunuluyor, yürekler ısınıyor. Üreten, üretilene artı değer katmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise “Ülke ekonomisinde çok ciddi yeri olan limonun %65’i Erdemlimizde üretiliyor. Erdemlimizde bin bir meşakkatle üretilen limonların şu anda hasat mevsimi. Hasat mevsiminde Erdemli’de insanlarımız, işçi kardeşlerimiz hem aile bütçesine katkıda bulunmak adına, hem de ülke ekonomisine ciddi katkı sunmak adına sabah ayazında başlayıp gün bitene kadar limon hasadıyla uğraşıyorlar. Bu hasatla uğraşan çoluğunun çocuğunun rızkını temin etmeye çalışan kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak adına, sabahın köründe evlerinden kalkarak ciddi bir şekilde gayret gösteren çalışan işçilerimizin hayatını kolaylaştırmak adına işçi kardeşlerimize, çalışan kardeşlerimize çorba ikramında bulunuyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.