DOLAR
32,5418
EURO
34,9429
ALTIN
2.426,49
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
29°C
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C

Başkan Yılmaz’dan ortak hareket çağrısı

Başkan Yılmaz’dan ortak hareket çağrısı
20.01.2022 18:54
318
A+
A-

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) konuğu oldu.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, geleneksel olarak düzenlediği istişare toplantısında 4 merkez ilçe belediye başkanını ağırladı.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, geleneksel olarak düzenledikleri bu bulaşmada merkez belediye başkanlarını ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek; “Mersinimiz için bir aradayız. Belediye Başkanlarımız, hizmetlerini anlatacaklar. Kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan da Mersin’i bir bütün olarak ele almanın önemine değinerek; “Bir ilçenin konusu diğer ilçemizi de ilgilendiriyor. Mersin’i bir bütün olarak görmek ve koordineli çalışmamız lazım” dedi.

BAŞKAN YILMAZ; “ÇEVİK BELEDİYEYİZ”

Soru ve cevap şeklinde devam eden toplanda çalışmalarını paylaşan Başkan Yılmaz, Türkiye’de ilk olarak Çevik Belediyecilik anlayışını benimseyen belediye olduklarına dikkat çekti.

Başkan Yılmaz; “Çevik bir ekibimiz var. Bunun sonuçlarını hızlı bir şekilde aldık. Birçok proje, ulusal ve uluslararası etkinlikler yaptık. 17 günlük tam kapanma sürecinde Gönül Bağı projemizi hayata geçirdik. Vatandaşımızın ne derdi ve sıkıntısı var ise 444 41 33 numaralı telefondan bize ulaşmalarını istedik. Farklı birimlerde çalışan personelimiz bu projede yer aldı. 60 bin çağrıya cevap verdik” diye konuştu.

 “MERSİN’DE ANA KONTEYNER LİMANI İÇİN İRADEMİZİ ORTAYA KOYMAYA HAZIRIZ”

Dijital dünyada lojistiğin son derece önemli olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz; “Lojistik sektöründe faaliyet gösteren arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde Mersin’in lojistik merkezi olmasının, dünyayı algılamanın, doğru şekilde, doğru pozisyon almanın önemine, kentimizin daha da güçlenmesine ve büyümesine dikkat çekmiştik.  Kent olarak, siyaset üstü bir bakışla ortak stratejiler belirlersek, ilerlemememiz ve gelişmememiz için hiçbir sebep yok” ifadelerini kullandı.

Mersin’de ana konteyner limanı ile ilgili olarak 2019 yılının Aralık ayında bu projenin yatırım planı içerisinde görülmediğini dile getirdiklerini de hatırlatan Başkan Yılmaz; “Kentimizin problemlerini hep beraber çözeceksek, geleceğimizi planlayacaksak ve buna uygun adımlar atacaksak hep beraber bir doğru üzerinde birleşip ona göre hareket etmemiz gerekir. Mersinimizin ve Türkiye’nin geleceği için ana konteyner limanı gereklidir. Bu konuda yapılacak çalışmaya katılmaya ve irademizi ortaya koymaya hazırız” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.