DOLAR
32,3015
EURO
35,1296
ALTIN
2.274,54
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
23°C
Mersin
23°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

“Hiçbir parasal değer, doğayı satın alacak güçte değil”

“Hiçbir parasal değer, doğayı satın alacak güçte değil”
16.01.2022 14:15
429
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Hiçbir şeyin çevreden daha önemli olduğunu, hiçbir parasal değerin, doğayı katletme pahasına satın alacak güçte olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesinin olağan genel kuruluna katıldı.

“ÇEVRE HASSASİYETİ OLAN BİR BAŞKANIM”

Çevre hassasiyeti olan bir Belediye Başkanı olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Hiçbir şeyin çevreden daha önemli olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir parasal değerin, doğayı katletme pahasına satın alacak güçte olduğunu düşünmüyorum.  Aslında bu konuda liberalim. Ama liberal olmak talana göz yummak anlamına gelmez. Belirli prensipler, kaideler, yasalar çerçevesinde yatırım yaparsınız” ifadelerine yer verdi.

ORMANLAR İÇİN ENDİŞELİYİZ”

Başkan Seçer, Mersin’de çevreye zarar verecek bazı proje ve uygulamaların karşısında olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bizler Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak; kurumlarımızda beraber, zaman zaman öncülük yaptık zaman zaman iş birliği yaptık, yine çevre katliamlarına yol açacak bazı uygulamalarda her zaman bu hassasiyeti taşıyan kurumların yanında durduk. Son gelişmeler; Orman Kanunu’nda bir madde kullanılarak, onun gücüyle; orada da yasa arkadan dolandırılmış, ormanları ortadan kaldırabilecek, endişe içerdiğimiz bir düzenleme yapmışlar. Bunu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gündeme taşıyan ilk siyasetçiyimdir. Çünkü ben kentime sahip çıkmak istiyorum. Siz orman alanından çıkartıyorsunuz, bunu neye göre, nasıl, niçin yapıyorsunuz?” Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ahmet Dursun Kahraman ise “Odalarımız, bütün meslek odaları, bizler için demokrasi yolunda birer kaledir” ifadelerini kullandı.  (Haber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.