DOLAR
32,5885
EURO
34,7665
ALTIN
2.507,79
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Belediye LGS hazırlık kursu açtı

Belediye LGS hazırlık kursu açtı
06.01.2022 13:35
776
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Mithatpaşa Mahallesi’ne de 8’inci sınıf öğrencilerinin eğitim alacağı LGS’ye yönelik hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi açtı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği yaratabilmek için özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan öğrencilerin yararlandığı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerine yeni şubeler eklemeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta liselere giriş sınavına hazırlanan öğrenciler için bir kurs merkezi açtı.

8 DERSLİK YER ALIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde, Tarsus’ta dezavantajlı mahalleler arasında yer alan Mithatpaşa Mahallesi, Şehitler Caddesi üzerinde LGS’ye hazırlanan öğrencilere hizmet veren bir kurs merkezi açıldı. Kolay ulaşılabilir noktada açılan kurs merkezinden çevrede bulunan diğer mahallelerde yaşayan öğrenciler de faydalanabilecek. Açılan Mithatpaşa Mahallesi’ndeki kurs merkezinde 8 derslik yer alıyor.

Yıl sonuna kadar tüm derslerin birebir anlatımı, ücretsiz deneme sınavları, rehberlik hizmetleri ve aile ziyaretlerinin gerçekleştirileceği kurs merkezinde, kadın ağırlıklı eğitim kadrosu bulunuyor. 6’sı kadın olmak üzere 8 öğretmen ve 2 kadın personelin görev yaptığı kurs merkezi, iyi bir lise eğitimi almak isteyen öğrencilerin geleceğine ışık tutuyor.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ BAŞARIYA HAZIRLIYORUZ”

Mithatpaşa Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi sorumlusu Aycan Uçar, tempolu bir şekilde eğitime başladıklarını ifade ederek, “Hem sosyoekonomik hem başarı durumu göz önüne alınarak, hiçbir ücrete tabi olmadan verdiğimiz bu eğitimin bir parçası olduğumuz için çok şanslıyız. Biz burada 6 kadın öğretmen, 2 kadın personel olarak çalışıyoruz. Kadın ağırlıklı bir kurumuz. Böyle bir ortamda çalıştığımız için biz de çok mutluyuz. Öğrencilerimizi başarıya ulaştırmanın yanında onlara sosyal bir ortam hazırladığımız ve onların hedeflerine bir adım daha yaklaştığımız için çok mutluyuz. Bize bu şansı veren Başkanımız Vahap Seçer’e buradan çok teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.