DOLAR
32,3696
EURO
34,9488
ALTIN
2.325,48
BIST
9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

“Metro bir medeniyet projesi”

“Metro bir medeniyet projesi”
03.01.2022 19:59 | Son Güncellenme: 03.01.2022 20:00
673
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin metrosunun açılış töreninde yaptığı konuşmada “Mersin için özel bir gün. Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık ateşinin finalinin 100. Yılı. 100 yıl önce tam bu saatlerde Fransız bayrağı indirildi ve Türk bayrağı çekildi. Fransızlar geldikleri gibi gittiler. Bu kutlu günde genel başkanlarımız bizi yalnız bırakmadı. Sizler bizi nasıl yalnız bırakmadıysanız Mersinliler de sizi demokrasi mücadelesinde yalnız bırakmayacak. Sizler Türkiye’nin aydınlık geleceğinin mimarısınız” diye konuştu.

“BURASI MERSİN”

Seçer, “Burası Mersin. Barış kenti, kardeşlik kenti, hoşgörü kenti. Biz, hangi bölgeden gelmiş olursak olalım tek yumruk, inadına kardeşe yaşayacağız. Ayrımcılık yapmıyoruz. İnsanları ötekileştirmiyoruz. Kutuplaştırmıyoruz. İnsanlara barışı, hoşgörüyü anlatıyoruz” dedi.

HÜKÜMETE ÇAĞRI: BİTİRİN ARTIK

Konuşmasında merkezi hükümete de çağrıda bulunan Seçer, “Havalimanını bitirin artık. 10 sene oldu. Ana konteyner limanını yapın artık. Lobilere kurban gitmeyin. Gelişmeleri izliyoruz, bunu bilin. Taşucu otoyolunu bitirin. Mersin göçlerle büyümüş bir şehir. Merkezi hükümetlerin Mersin’e pozitif ayrımcılık yapması gerekir” ifadelerini kullandı.

“ŞEHRİMİZE İNANMALIYIZ”

Vahap Seçer, metro projesini sadece bir ulaşım projesi olarak görmediklerini de belirterek şunları söyledi:

“Metroya harcanacak paranın en az üçte ikisi Mersin’de kalacak. 11 istasyon olacak. 7’sinde 1400 araçlık otopark olacak.  Metro sadece bir ulaşım projesi değil. Bir medeniyet projesi, demokrasi projesi, barış projesi geliştiriyoruz. Zengini fakiri herkes metroyla seyahat eder çünkü ucuzdur, rahattır. Bu metro ile Akdeniz’de yaşayan vatandaşlarımız Yenişehir’e, Mezitli’ye daha rahat ulaşacak. Şehri birleştirecek. Şehrimize inanmalıyız. Ülkemize inanmalıyız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.