DOLAR
32,3777
EURO
35,0535
ALTIN
2.326,80
BIST
9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Zafer Yürüyüşüne davet

Zafer Yürüyüşüne davet
30.12.2021 17:54
783
A+
A-

Toroslar Belediyesinin, 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde düzenleyeceği Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüşünün hazırlıkları sürüyor. Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin Valisi Ali İhsan Su başta olmak üzere kurumları ve esnafı ziyaret ederek, Zafer Yürüyüşünün ve kurtuluş etkinliklerinin davetiyesini takdim etti.

Zafer Yürüyüşünün hazırlıkları sürüyor. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin Valisi Ali İhsan Su başta olmak üzere Mersin protokolünü, kurum müdürlerini, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ve esnafı tek tek ziyaret ederek, Zafer Yürüyüşü’nün ve kurtuluş etkinliklerinin davetiyesini takdim etti.

Kurtuluşun 100. yıl anısına özel olarak pul şeklinde hazırlanan, üzerinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin bulunduğu davetiye takdir topladı.

3 Ocak 2022 Pazartesi günü saat 08.00’de Toroslar Belediyesi hizmet binası önünden başlayarak Kuvayi Milliye Caddesi, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahından Cumhuriyet Meydanına kadar sürecek olan yürüyüşte temsili Elif’in Kağnısı ve sırtında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunlar da tarihi yeniden canlandıracak.

“3 OCAK’A VE MERSİNİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Başkan Yılmaz, 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü bu yıl da büyük bir gurur ve coşkuyla kutlayacaklarını söyledi. Her yıl geleneksel olarak düzenledikleri bu yürüyüşle tüm Türkiye’ye birlik ve beraberliğin en güzel mesajını verdiklerini vurgulayan Yılmaz, “Mersin’in ortak değerlerle ilerlemesini istiyoruz. Toplum olarak, vatanımız, bayrağımız, İstiklal Marşımız bizim ortak değerlerimiz. Yerel olarak ortak değerimiz ise 3 Ocak Mersin’in kurtuluşudur. Bunu önemsiyoruz ve çocuklarımız tarafından daha iyi anlaşılmasını istiyoruz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Mersin’e sahip çıkınız’ diyerek seslendiği bu cennet şehri; birlik, beraberlik içerisinde devraldığımız noktadan daha yukarılara çıkaracağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.