DOLAR
32,5592
EURO
34,8897
ALTIN
2.432,71
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
29°C
Mersin
29°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C
Cumartesi Çok Bulutlu
27°C

Taksi ücretlerine zam

Taksi ücretlerine zam
29.12.2021 16:20
485
A+
A-

Taksici esnafının zam isteği Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odasının teklifi ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğince kabul edildi. Böylece   Mersin’de taksimetre açılış ücreti 5 lira 50 kuruştan 8 liraya, kısa mesafe ücreti 15 liradan 20 liraya çıkarıldı.

Akaryakıt fiyatlarında sık sık yapılan fiyat ayarlaması ve lastik, yedek parça ve bakım ücretlerindeki yüksek artışlar üzerine taksiciler Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı’dan zam talebinde bulundu.

Yaklaşık bin 500 taksici esnafının, yeni taksimetre ayarlanması taleplerinin görüşmek için gruplar halinde taksicilerle bir araya gelen Başkan Veysel Sarı ve yönetim kurulu üyeleri, taksicilerin tamamına yakınının zam istediklerini belirledi ve konuyu kısa adı ESOB Olan Mersin Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliğine iletti. Yeni fiyat ayarlaması ESOB tarafından da onaylanmasıyla yeni tarife yürürlüğe girmiş oldu.

Yeni ayarlamaya göre; taksimetre açılış ücreti 8.00 TL, Kilometre ücreti 7.00 TL, saat ücreti (bekleme) 31,20 TL Birim ( metre) 0,70 TL ve  kısa mesafe ise 20.00 TL oldu.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı taksimetre ayar kararından sonra yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bir tarafta taksici esnafımız, bir tarafta da yaşamını zorluklar içerisinde sürdüren halkımız vardı. Bu nedenle taksici esnafımızla sık sık bir araya gelerek hem taksicilerimizi hem de halkımızı üzmeyecek bir rakam üzerinde mutabakata vardık ve onay için teklifi Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine ilettik ve onaylanarak yeni tarife yürürlüğe girdi. Akaryakıt ve tüm ürünlere yapılan zamların yakın takipçisi de olan halkımızdan bu konuda anlayış beklemekteyiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.