DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
27°C

Zabıtadan fahiş fiyat denetimi

Zabıtadan fahiş fiyat denetimi
24.12.2021 12:32
578
A+
A-

Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fahiş fiyat artışının önüne geçmek amacıyla ilçe genelindeki bakkal, toptancı ve marketlere yönelik denetimler gerçekleştiriyor.

Ekipler, ürünlerin fahiş fiyattan satılmasının önüne geçebilmek ve vatandaşların mağduriyet yaşamamalarını sağlamak için gerçekleştirdiği denetimlerde; hijyen başta olmak üzere ürünlerin son kullanma tarihleri ile fiyat listelerini kontrol ediyor.

Temel gıda ürünleri ile temizlik maddelerinin fiyatlarını inceleyen ekipler, denetimlerde ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığına bakmak amacıyla bazı ürünleri kasaya götürerek fiyat karşılaştırması da yapıyor.

Ekipler, denetimlerde aykırılık tespit etmesi üzerine tutanak tutarak elde edilen verilerle birlikte gereği yapılmak üzere Mersin Ticaret İl Müdürlüğüne gönderiyor.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın düzenli olarak yaptığı mahalle ziyaretleri sırasında vatandaşların fahiş fiyat denetimlerinin sık yapılması konusundaki talepleri de göz önünde bulundurularak çalışmalar daha da artırıldı. 

Belediye, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşan vatandaşların, istek ve taleplerini 0324 322 72 00 numaralı telefonunu arayarak iletebileceklerini bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.