DOLAR
32,5998
EURO
34,8065
ALTIN
2.490,16
BIST
9.464,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Sağlık çalışanları grevde

Sağlık çalışanları grevde
15.12.2021 14:00
801
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sağlık çalışanlarının özlük haklarına dair yasa tasarısının geri çekilmesi üzerine Mersin’de sağlık çalışanları bir günlük greve gitti.

Hastanelerin acil bölümleri dışında sağlık hizmeti verilmezken, Mersin Tabip Odası, SES Mersin Şubesi, Genel Sağlık-İş, Birlik Dayanışma Sendikası ve Mersin Aile Hekimleri Derneği; Toros Devlet Hastanesi, Şehir Hastanesi ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tarsus Devlet Hastanesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Hastane önlerinde yapılan açıklamalarda, sağlık çalışanları Bakan Fahrettin Koca’yı istifaya davet eden sağlıkçılar bu grevlerinin bir uyarı olduğunu talepleri kabul edilmezse eylemlerinin devam edeceğini söyledi. Katılımcılar “Uyarıyoruz. Oyalama değil, hakkımızı istiyoruz” pankartları açıldı. Açıklamalarda ” Kurtuluş yok tel başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Sağlık ekip işidir”, “Hakkımızı istiyoruz” ve “Oyalama değil, hak” sloganları atıldı.

Sağlıkçılar adına basın metnini okuyan Dr. Ayşe Jini Güneş, sağlık sisteminin toplum sağlığı için önemli bir risk halini aldığını, bu sistemin yürütülmesinin mümkün olmadığını söyledi. Koronavirüs salgını ile mevcut sağlık sisteminin, toplum sağlığını korumak bir yana daha da riske attığını söyleyen Güneş, “Halkın sağlığını tehlikeye atan bu sağlık sisteminin yürütücüleri, iş özel sağlık işletmeleri ve zenginleri korumaya yönelik politikalara gelince hiçbir sınır tanımamış; salgın döneminde dahi bu anlayışından vazgeçmemiştir Yüzbinlerce insanımız, yüzlerce sağlık çalışanı yaşamını yitirirken; onlar sağlık sistemlerinin, şehir hastanelerinin güzellemeleriyle günlerini geçirmektedirler” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.