DOLAR
32,4875
EURO
34,8059
ALTIN
2.475,51
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
23°C
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

“Metroyu maksimum 4 yıl içinde hizmete sokarız”

“Metroyu maksimum 4 yıl içinde hizmete sokarız”
12.12.2021 15:18
963
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ‘Doğa Kampı’ etkinliği kapsamında 4 televizyon kanalının ortak yayınına katıldı.

Kur artışının belediyeye getirdiği ek yük ve Metro ihalesine ilişkin bir başka soru üzerine de Başkan Seçer, “Biz arzu ederiz ki istikrarlı bir ekonomi olsun. Yüklenici firma da bunu babasının hayrına yapmayacak. Makul, o da karını edecek. Ama döviz kurlarındaki dalgalanmalardan dolayı yüklenici firma da mağdur olduğu noktada bizim projelerimiz aksar. Umarım böyle bir durumla karşı karşıya kalmayız. Çünkü belirli kalemler ihale yasası gereği fiyat artışlarından etkilenmiyor. Onlar ilave ediliyor. Geri kalan kalemlerde de kendilerini çok etkilemez ve 3 Ocak’ta temellerini atacağımız Mersin Metrosu’nun ilk etabı; Mezitli-Tren Garı hattını 3 yıl içerisinde, maksimum 4 yıl içerisinde Mersinlilerin hizmetine sokarız” diye konuştu.

“BİZ TOPLU TAŞIMAYI TİCARİ BİR FAALİYET OLARAK GÖRMÜYORUZ”

Sarı Limon otobüslerle 2 lira 60 kuruşa sivil yolcu taşıdıklarını belirten Seçer, “Toplamda 167 otobüs gelecek 2022’de. Tarsus için özel alındı çünkü buranın yolları dar 9 metrelik otobüs aldık 67 tane. Otobüslerimizin içerisinde ücretsiz Wi-Fi var. 60-65 yaş aralığına 1 lira 60 kuruş, öğretmenlere de 2 TL. Böyle bir rakam Türkiye’nin hiçbir tarafında yok. Biz toplu taşımayı ticari bir faaliyet olarak görmüyoruz” dedi. Başkan Seçer, Mersin merkezin ve Tarsus’un Ulaşım Master Planı’nın yenileme çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, bugüne kadar hiçbir belediyenin yapmadığı Peyzaj Master Planı’nı da yaptıklarını vurguladı. Başkan Seçer, Mersin’in içme suyunun da sağlanacağı Pamukluk Barajı’ndan bahsederek, “Bu konuyla ilgili geçen yıl bizatihi gidip DSİ Genel Müdürü ile de konuştum. Orada gerekli temaslarda bulunduk. DSİ yapacak, ihaleye o çıkıyor ancak yatırım programına da almalarına rağmen bir türlü ihaleyi yapmıyorlar. Bunun tabi bedelini biz ödeyeceğiz. Protokolle yapımını onlar başlatıyorlar, borçlanmayı biz alıyoruz, belediye ödüyor. Oranın suyunu biz Mersin’e içme suyu olarak kazandırdığımız zaman; zaten şu anda merkezin her 100 litre suyunun 85’ini Tarsus’tan Berdan Havzası’ndan alıyoruz. Bütün maliyetler ortadan kalkacak, cazibeli su olacak. Su fiyatlarında bir ucuzlama olacak. Maliyet olmasa su fiyatları da ucuz oluyor” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.