DOLAR
32,2701
EURO
35,0999
ALTIN
2.275,73
BIST
8.836,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
23°C
Mersin
23°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Mitinge kaç kişi katıldı?

Mitinge kaç kişi katıldı?
05.12.2021 15:40 | Son Güncellenme: 07.12.2021 02:06
769
A+
A-

Mersin Valiliğinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitingine 21 bin 500 kişinin katıldığını ileri sürmesi başta CHP olmak üzere siyaset dünyasında yeni bir tartışmaya neden oldu.

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mersin Valisi Ali İhsan Su’yun mitingle ilgili rakam vermesine tepki gösterdi. Aktay, “Devletin valisi olmakla iktidarın görevlisi olmak arasındaki farkı bilmeyenler, sayı saymayı da bilemezler. Çünkü onlar için sayılar gerçeklerin değil, korumak için debelendikleri çıkarların ifadesidir.
Muazzam bir katılımla, olağanüstü bir coşkuyla gerçekleşen Milletin Sesi Mitingi’ne 18.500 kişinin katıldığını ilan eden Mersin Valiliği’nin durumu tam böyle bir sayı saymamayı bilmeme halidir.
 “Olsa olsa 3 bin kişi de mitingi izliyor olsa” denilerek ulaşılan 21.500 sayısının, 100 bin civarında vatandaşımızın buluştuğu Milletin Sesi Mitingi’yle hiçbir ilgisi yoktur. 21.500 sayısı ancak iktidarla girilen biat ilişkisine dair bir şeyleri ifade ediyor olabilir. Gerçekleri dile getirdiklerinde bulundukları makamlarda bir dakika bile kalamayacak olanların açıklamaları için söylenebilecek tek şey var: Gerçekleri küçültmeye kalkan, kendini küçültür” ifadelerini kullandı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.