DOLAR
32,5692
EURO
34,8277
ALTIN
2.495,27
BIST
9.625,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C

“Emekçiye bütçe İstiyoruz”

“Emekçiye bütçe İstiyoruz”
29.11.2021 10:32 | Son Güncellenme: 07.12.2021 02:07
626
A+
A-

Son zamanlarda yaşanan ekonomik kriz ve döviz kurlarının yükselişiyle eriyen memur ve işçi maaşlarına dikkat çeken Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Mersin İl Başkanı Yakup Tekin, İktidarın ekonomi politikasının yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin ettiğini söyledi. İktidara seslenen Tekin taleplerini dile getirirken, 4 Aralık’ta Ankara’da yapacakları mitinge herkesi davet etti.

“AÇLIK, İŞSİZLİK VAR”

Ülke ekonomisinin çöktüğünü söyleyen Tekin, döviz kurları anlık değiştiğini ve Türk Lirasının itibarının kalmadığını söyledi. Ülkede iş güvenliğinin olmadığını belirten Tekin, “Açlık! İşsizlik var! Memleketin hazinesini boşaltılmış! Gelecek umudu kaybolmuş! Ülke kaynakları ve birikimleri yandaş şirketlere peşkeş çektirilmiş! Hukuk ve yargı yok edilerek hırsızlık ve usulsüzlüklerin hesabının sorulması engelleniyor. Enflasyon hızla artmakta ekonomik kriz ve yoksulluk derinleşmektedir” dedi.

“YOKSUL DAHA YOKSUL ZENGİN DAHA ZENGİN OLDU”

Kamu çalışanlarına ve emeklilerine 6. Dönem Sözde Toplu Sözleşme görüşmelerinde 2022’de % 5+7, 2023’de ise % 8+6 ve enflasyon farkı verildiğini söyleyen Tekin, ancak yıl bitmeden 2 yıllık zamların eridiğini, enflasyon ve artan vergi dilimi ile mevcut maaşlarının yok olduğunu iddia etti.  Yoksulların daha yoksul; zenginler daha zengin olduğunu söyleyen Tekin, “Son zamanlarda EYT, 3600 ek gösterge, sözleşmelilere kadro ve öğretmenlik meslek kanunun gündeme getirilmesi de göz boyamadan ibarettir. Hükümetin oluşturduğu bütçe ve cari açığın bedeli de milyonlarca emekçiye KDV ve ÖTV olarak dönmekte ve çarşıda pazarda kendini göstermektedir. Başta ücretli emekçiler olmak üzere, geniş halk kesimleri açısından son derece zorlu bir dönem yaşanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

İktidarın hazırladığı 2022 bütçesinin de sermayeye cömert, emekçiyi yoksulluğa mahkûm eden bir bütçe olduğunu söyleyen Tekin, 2022 bütçesinde; memura, dar gelirliye, esnafa, çiftçiye, emekliye, işçiye külfet var, vergi var, zam var, açlık var, yoksulluk var, sefalet var, sömürü var. Refah yok, tokluk yok, adalet yok, huzur yok, barış yok, alın teri yok, insanca yaşanacak bir hayat yok. Bir yılda temel besin maddeleri ekmeğe, una, makarnaya, süte, yoğurda, peynire, ete, yumurtaya fahiş zamlar geldi. Benzine, motorine, LPG’ye günlük doğalgaza, elektriğe aylık zam gelmektedir” ifadelerini kullandı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak iktidara seslenen Tekin, şu taleplerde bulundu:

. Zamlar geri alınsın.

. 2022 yılı bütçesi emekçiden yana revize edilsin.

. Toplu sözleşme masası yeniden kurulsun.

. 3600 Ek gösterge ayrım yapılmadan herkese verilsin. EYT mağduriyeti giderilsin.

. Asgari ücretli, emekli, dul ve yetim maaşlarına insan onuruna yaraşır bir düzenleme yapılsın. 

4 ARALIK’TA ANKARA MİTİNGİNE DAVET

Ankara’da yapacakları mitingin çağrısını yapan Tekin “Tüm demokratik kitle örgütlerini, sivil inisiyatifleri, emek ve meslek örgütlerini, siyasi partileri, 3600 ek gösterge talep edenleri, EYT’lileri,  emeklileri, çiftçileri, esnafları, açlık-yoksulluk ve borç içerisindeki geçinmek zorunda kalanları,  barınma sorunu yaşayan öğrencileri, kadınları, işçileri, işsiz ve ümitsizleri,  haksızlığa uğrayan tüm yurttaşlarımızı ekonomik kriz ve üst üste gelen zamlara karşı 4 Aralık’ta Ankara Anıtpark’ta yapacağımız mitinge çağırıyoruz” sözlerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.