DOLAR
32,5681
EURO
35,0219
ALTIN
2.427,05
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Tarsus Maratonu koşuldu

Tarsus Maratonu koşuldu
28.11.2021 17:24 | Son Güncellenme: 07.12.2021 02:07
494
A+
A-

Tarsus’ta bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Maraton’da kadınlar ve erkekler genel klasmanlarında ipi Kenyalı atletler göğüsledi.

Tarih ve kültür kenti Tarsus’ta, 3 yıl aradan sonra “Şehir ve Tarih Hepsi Bir Maratonda” sloganıyla, “13. Uluslararası Tarsus Maratonu” coşkusu yaşandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla koşulan maraton, 3 etap şeklinde gerçekleşti. Başlangıç ve bitiş noktası Tarsus Şehir Stadyumu yanı olarak belirlenen yarışların startını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer verdi.

Maraton koşusunun genel klasman erkekler kategorisinde Kenyalı Sang Benard Cheruiyot, genel klasman kadınlar kategorisinde ise Kenyalı Pauline Narogoi Esikon birinci oldu.

Kıtalararası yüzücü ve Mersinli sporcu Azmi Erdoğan ise kanserle mücadele eden çocuklar için yarışmaya katıldı. Kanser tedavisi nedeniyle hareket kısıtlılığı bulunan ve maratona tekerlekli sandalye ile katılan Ecrin’in tekerlekli sandalyesini Azmi Erdoğan sürdü.

Yoğun ilgi gören Halk Koşusu’na Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “33” göğüs numarasıyla katılım sağladı.

Maratonda ayrıca; Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Mersin CHP Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, FOX TV “Çalar Saat” programı sunucusu İsmail Küçükkaya, Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları da yer aldı.

“TARSUS MARATONU’NU HER YIL DAHA COŞKULU HALE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Halk koşusu öncesi değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, 2019 ve 2020 yıllarında maratonun yapılamamasını gerekçeleri ile anlattı. Seçer, “Bu yıl itibariyle başlattık ve her yıl da bunu daha coşkulu, daha görkemli hale getirmek istiyoruz. 13’üncüsü yapıyoruz. Muhtelif miktarlarda ödüller tabi ki yarışmacılarımıza verilecek. Ödülden öte burada insanların bir arada olması, sporun birleştirici gücünü kullanmamız önemli. Bizim bölgemiz Türkiye’nin bir özeti. Bu nedenle birlik, beraberlik mesajı verilecekse en güzel yer Mersin’dir, Tarsus’tur. Bu anlamda da çok önemli. Bakın burada ülkemizin her yerinden gelen yarışmacılar var. ‘Patencilere şehir dışından gelen var mı?’ diye sordum. Üçte ikisi dışardan gelmiş, üçte biri yerli sporcu. Bunlar çok güzel hareketler” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.