DOLAR
32,5627
EURO
34,7049
ALTIN
2.412,81
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
29°C
Mersin
29°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Çok Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C

Mersin’de ilk yüzme maratonu

Mersin’de ilk yüzme maratonu
18.10.2021 11:23
694
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu”nun uzun ve kısa parkurunda toplam 69 yüzücü yarıştı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in tarihinin ilk yüzme maratonu olan “Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu”nu gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi koordinesinde 1200 metre ve 8 bin 400 metrelik iki parkurdan oluşan maratonda, aralarında farklı şehirlerden katılımcıların da yer aldığı toplam 69 yüzücü Mersin maviliklerinde kulaç attı. 40 yüzücünün kıyasıya mücadele ettiği 8 bin 400 metrelik parkurun startını, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer verdi.

Başkan Seçer, yüzme maratonunun Mersin için önemine dikkat çekerek, “Mersin’in hem tanıtımı hem özelliklerinin ortaya çıkarılması hem de kentin hareketliliği, insanların bir araya gelmesi açısından önemli. Etkinlik, her zaman insanları bir araya getiren, mutlu eden, hoş zamanlar geçirmesine vesile olan, hayatına renk katan aktiveler. Bugünkü yüzme yarışımız da bunlardan bir tanesi. Birçok alanda aslında Mersin’de yenilikler var. Etkinliklere önem veriyoruz. Kültür, sanat ve spor etkinliklerine önem veriyoruz” diye konuştu.

Mersin’i bir spor kenti yapmak istiyoruz”

8 bin 400 metrelik uzun parkurun sonlanmasının ardından Başkan Seçer, dereceye giren yüzücüler için düzenlenen ödül törenine katıldı. Dereceye girenleri kutlayan Seçer, “Bu başarıları uluslararası arenada da taçlandırırlar diye umut ediyorum. Mersin’i bir spor kenti yapmak istiyoruz. Buna da çok uygunuz. Bir deniz kentiyiz; başta yüzme ve deniz sporları, yelken gibi optimist gibi birçok konuda başarılı olabiliriz. Ben kazanan ve kazanmayan tüm sporcularımızı canı yürekten kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Dereceye giren yüzücülere ödülleri verildi

Uzun parkur yüzme yarışında dereceye giren 14-15 yaş erkek ve kadın yüzücülere ödüllerini Başkan Seçer verdi. 14-15 yaş kadınlarda birinciliği Ada Liza Çelik, ikinciliği Ceren Gürpınar ve üçüncülüğü Elen Varak aldı. 14-15 yaş erkeklerde ise birinciliği Eren Yarar elde etti ve aynı zamanda parkur rekoru kırdı. İkinciliği Halil Giran, üçüncülüğü de Ufukcan Kaynak aldı.

Uzun parkur 16-17 yaş kadınlarda dereceye girenlere ödüllerini Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış verdi. 16-17 yaş kadınlar kategorisinde birinciliği Melissa Öner, ikinciliği ise Cemre Tekbulut aldı.

43-48 yaş erkeklerde dereceye giren yüzücü eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu oldu.

49-54 yaş erkekler kategorisinde dereceye girenlere ödüllerini Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bedri Dursun verdi.  Bu kategoride birinciliği Tunç Günal, ikinciliği Tolga Han Değirmenci, üçüncülüğü ise Volkan Nalbantoğlu aldı.

55-60 yaş erkekler kategorisinde dereceye giren yüzücülere ise ödüllerini Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok verdi. Bu kategoride birinciliği Erman Akkaya, ikinciliği Suat Gürışık aldı.

61 yaş erkekler kategorisinde ödüle hak kazanan Selami Aksoy’a da ödülünü Manş Denizi’ni yüzerek geçen ilk Türk kadın olan Nesrin Olgun Arslan verdi.

Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu’nun 1200 metrelik kısa parkurunda dereceye girenlere de ödülleri ve hatıra madalyaları verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.