DOLAR
32,5883
EURO
34,8740
ALTIN
2.498,94
BIST
9.666,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C

“Vatandaşımızın her derdi, sıkıntısı bizi ilgilendiriyor”

“Vatandaşımızın her derdi, sıkıntısı bizi ilgilendiriyor”
07.10.2021 10:09
726
A+
A-

Toroslar Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında yapıldı.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda sosyal belediyecilik çalışmaları hakkında konuşan Başkan Yılmaz, 17 günlük kapanma döneminde “Gönül Bağı” adı altında başlattıkları projeyi sürekli hale getirdiklerinin altını çizdi.

Yılmaz, “Gönül Bağı Merkezimizdeki birimlerimiz kapı kapı gezerek “Hangi evde kim var, durumu nasıl, ihtiyacı nedir” şeklinde bir tespit yapıyor. Böylece bir veri oluşturuyor. Daha sonra da elde ettiğimiz verilere göre düzenli olarak ziyaretler yapıyoruz. Veri olmadan strateji olmaz. Strateji olmadan da verimli bir çalışma yapmak mümkün değil. Birimlerimizdeki arkadaşlarımız kendi alanlarında uzman. En önemli hizmetlerimizden bir tanesi sağlık taraması. Böylece özellikle büyüklerimizin düzenli olarak sağlık kontrollerini yapmış oluyoruz. Bu işler sistem işi. Bunu daha da geliştirmek bizim görevimiz. Vatandaşımızın yüzü gülünce biz de mutlu oluyoruz. Her zaman daha iyisi mümkün. Daha iyisini aramak, bulmak vatandaşımıza getirmek bizim görevimiz. Biz bunu medeniyetimizin en önemli unsurları olan merhametimizin, şefkatimizin bir parçası olarak görüyoruz. Bunu sosyal bir görev olarak görüyoruz. Geçen hafta da yeni bebeği olmuş 2 ailemizi ziyaret ettik. Bizim örfümüzde isim koyma merasimi var. Bu merasimimizi gerçekleştirdik. Hizmeti vatandaşımızın ayağına ne kadar götürebilirsek o kadar mutlu oluyoruz” diye konuştu.

 “TOROSLAR, DİNAMİK BİR BÖLGE”

 Toroslar’ın dinamik bir bölge olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, “İş hiç bir zaman bitmeyecek. Çünkü bölgemiz, dinamik bir bölge. Alt yapı çalışmaları nedeniyle sürekli bir kazı çalışması yapılıyor. Her kurumun bir yatırım, çalışma programı var. Kendi programlarını yürütüyorlar. Kurumlar arası koordinasyona çok önem veriyoruz. Ve bu koordinasyonun şu an yeterince iyi olmadığı düşüncesindeyim. Kurumlardan da çalışma programlarının paylaşılmasını istiyoruz. Örneğin telefon, su, elektrikle ilgili hizmetler için mahalleye birden çok kurum bir anda girerse; kazılar bir anda yapılsa, biz de bunun tamiratını yapsak bu şekilde vatandaşlarımıza daha konforlu bir ortam sunabiliriz. Elbette arıza durumları olabilir. Olağanüstü durumlardır. Bunun için kimsenin söyleyecek bir sözü yok. Ama yaptığımız çalışmaların yüzde 30’u kadar yeniden kazı çalışması yapılıyor. Bunu iyi niyetle bir kez daha dile getirmek istiyorum. Kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması, vatandaşın yaşam konforunun daha da artması açısından kurumlar arası koordinasyonun daha da iyileştirilmesi gereklidir” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.