DOLAR
32,4695
EURO
34,7807
ALTIN
2.477,67
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
23°C
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Bir günlüğüne itfaiyeci oldular

Bir günlüğüne itfaiyeci oldular
03.10.2021 17:22
556
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocuklarla itfaiyecileri bir araya getirdi. Bir günlüğüne itfaiyeci olan çocuklar, yangın söndürmeden kurtarmaya kadar pek çok çalışmaya katıldı. İp tekniği kullanılarak kurtarma çalışmalarına katılan çocuklar, en büyük heyecanı ise yangın söndürme aracına binerek yaşadı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası kapsamında Büyükşehir’den destek alan özel bireyleri Mezitli İtfaiye Grup Amirliği’nde ağırladı.

Kahraman itfaiyecilerle aksiyon dolu bir gün geçiren çocuklar hem eğitim aldı hem de yangın söndürmeden kurtarmaya kadar pek çok çalışmaya katıldı. Özel eğitim uzmanları, çocukların acil durumda ne yapmaları gerektiği konusunda gözlem gücü kazandığını belirtirken, ebeveynler ise çocuklarının heyecan dolu dakikalarını cep telefonu kameralarıyla kaydetti.

MİNİK İTFAİYECİLER ALEVLERLE MÜCADELE ETTİ

İtfaiye üniforması giydirilen çocuklara ilk olarak yangın sırasında ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirme yapıldı. Çocuklar, bilgilendirmenin ardından heyecan dolu bir serüvene başladı. Kendilerine özel olarak hazırlanan yangın söndürme tulumbalarının başına geçen minik itfaiyeciler, alanda yakılan ateşe müdahale etti.

AFAD ekipleri tarafından deprem öncesi alınması gereken tedbirler ve deprem anında yapılması gerekenlerle ilgili de çocuklara bilgi verildi. Ardından Büyükşehir’in 1’i arama kurtarma çalışmalarında görev alan 4 köpeğiyle birlikte keyifli dakikalar yaşayan çocuklar, aksiyon dolu bir çalışmada daha yer aldı. İp tekniği kullanılarak kurtarma çalışmalarına katılan çocuklar, metrelerce yükseğe çıktı. Çocuklar, ip tekniğiyle yapılan kurtarma çalışmalarını deneyimlemenin de heyecanını yaşadı. Çocuklar, en büyük heyecanı ise yangın söndürme aracına binerek yaşadı. İtfaiye personeli eşliğinde aracın sirenlerini çalarak ve araçtan anons yaparak Mezitli İtfaiye Grup Amirliği’nin çevresinde tur atan çocukların mutlulukları yüzlerinden okundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.