DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Çok Bulutlu
26°C

2 yıllık okul kazanan öğrenciye 500 TL yardım verilecek

2 yıllık okul kazanan öğrenciye 500 TL yardım verilecek
16.09.2021 09:32
1.227
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 4 yıllık üniversiteyi kazanan öğrencilerin ardından ön lisans bölümlerini kazanan öğrencilere de öğrenim desteğinde bulunacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi’nde, ön lisans öğrencilerine 500 liralık öğrenim yardımı yapılmasına ilişkin madde oy birliğiyle kabul edildi.

Karara göre açık öğretim fakülteleri hariç, devlet üniversiteleri ile Türkiye ve KKTC’de yerleşik üniversitelerin tam burslu ön lisans bölümlerini kazanan öğrencilere ilk yıl için 500 TL öğrenim desteği verilecek.

Teklifin oylanmasının ardından Başkan Seçer, göreve geldiği günden bu yana yapılan öğrenim yardımları hakkında bazı bilgiler paylaştı. Seçer, “Bu görev yasal olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait. Burs konusunun oradan olması gerekiyor. Daha önce verilebiliyordu. Parlamentoda bazı gerekçelerle bir çatı altında toplansın istendi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir yasal düzenleme yapıldı. Belki makul bir şeydi. Çünkü farklı cemaatler, şunlar, bunlar devreye giriyordu. Yasadışı bazı işler oluyordu. Bu görev aslında Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun. Biz eğitim yardımı yapıyoruz. Bunu da her ay düzenli bir şekilde de ödeyemeyebiliriz. 3 ayda bir, 2 ayda bir; bazen 1 ay 200 TL’dir, bir ay 500 TL’dir, bunu böyle yapıyoruz. Bunu bütün belediyeler böyle yapıyor. Bu yıl makul gördük, bütçemiz doğrultusunda 500 TL gibi bir rakam belirledik” ifadelerini kullandı. 

ESKİ ÜNİVERSİTE HASTANESİ MİSAFİRHANE OLARAK HİZMETE GİRECEK

Eski üniversite hastanesinin misafirhane olarak hizmete gireceği bilgisini de paylaşan Başkan Seçer, “İnşaat devam ediyor. Gülnar’la beraber üniversitemizin bize protokolle devrettiği yerler. Eski üniversite hastanesi, çok güzel bir misafirhane yapıyoruz oraya. Toplu taşıma ve ulaşım ücreti Türkiye’nin neresinde 1 TL? Otobüste ücretsiz wifi var. Ulaşım 1 TL ve 2024’e kadar bu böyle devam edecek. Bu bir bütçe, bu bir destek, bu bütçemizden çıkan bir para. Kır Çiçekleri; 55 kızımız var. Benim evladım gibi. Yatılı okuyorlar. Kocavilayet’te ilköğretim okuluna kaydettirmişiz, Milli Eğitim’le iş birliği yapmışız. Bakın bunlar Gülnar’ın kırsalından, buradan merkezden, Özgürlük’ten, Tarsus’tan, Beylice’den, Erdemli’den, Silifke’den, kırsal mahallelerden 10-12 yaş arası kızlarımız. Bunlar çok önemli, bunun ciddi bir bütçesi var. Ben babaları gibiyim. Belediyem onların ailesi. Bizim korumamızdalar 7/24.  İsterlerse hafta sonu evlerine gidebiliyorlar ve hiçbiri istemiyor. Tüm samimiyetimle söyleyeyim hiçbiri istemiyor. ‘Biz hafta sonu da kalacağız’ diyorlar. Çünkü dersin dışında her türlü kültürel, sanatsal faaliyet var” ifadelerini kullandı.

“HALKIN PARASINI HALKA VERİYORUZ”

17 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersin’i ziyaret edeceğini anımsatan Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı’nın ziyareti hatırına siz bana ne derseniz deyin ben celallenmeyeceğim. Kentimin gerilmesini istemiyorum. Bir Cumhurbaşkanı kentimizi ziyaret ediyor. Buradan ayrılırken açıkçası hiç bir gerginlik olsun istemiyorum. Bu kadar hassas davranıyorum. Geçtiğimiz haftaki Meclis’ten sonra baktım böyle kamuoyunda bir de işi karıştırmak isteyenler de alıyor lafı başka yerlere götürüyor. Yani bu sizin dışınızda. Bunlara meydan vermeyin. Şimdi biz öğrencilere vallahi 800 de verelim, 1800 de verelim. Şöyle ben açık çek vereyim. Bundan sonra borçlanma konusunda bütçemde, onun dışında bir şey istemiyorum. Bakın bütçemde hakkım. Zaten yargıya da gittim. Bana lütfen zorluk çıkarmayın. Örneğin eğitimi çok hassas görüyorsunuz. Şöyle verelim, böyle verelim. Doğru. Kendi cebinden değil. Vahap Seçer’in de parası değil. Ama sizin paranız da değil. Halkın parası. Halkın parasını halka veriyoruz. Yaptığımız her hizmet vallahi açık çek idareden yana. Siz gelin, teklifi siz getirin. Oturalım. Öğrencilerimize Mersin’den, Mersin’in içinde ya da dışında gidip yükseköğretim görecek, yurt dışına gidecek bütün öğrencilerimize istediğiniz desteği verelim. Açık çek veriyorum. Yeter ki Mersin’i şahlandıracak yeni genç beyinler yetiştirelim. Ben sizden daha fazla arzu ediyorum. Tekrar ediyorum; borçlanma konusunda ket vurmayın. Dileyin benden ne dilerseniz. O zaman derim ki ‘Haklısınız. Bana yardımcı oluyorsunuz, tabii ki hakkınızdır’. Her türlü destek oluyorsunuz. Biz de deriz ki ‘O zaman hep beraber oturalım fazla fazla verelim’. Ama bir taraftan benim ayağımı tutup, bir taraftan ‘Hadi bakalım hızlı koş’ dersen, derim ki; ‘Ya bırak ayağımı koşayım.’”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.