DOLAR
32,6905
EURO
34,8057
ALTIN
2.506,32
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
22°C
Mersin
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Meclis gergin geçti

Meclis gergin geçti
10.09.2021 09:32
1.078
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında borçlanma yetkisiyle ilgili tartışmalar vardı. Başkan Seçer’e 265 milyon liraya kadar borçlanma yetkisi verilmesiyle ilgili teklif komisyonlara sevk edilirken İmar A.Ş’nin iç borçlanma miktarının artırılmasıyla ilgili teklif reddedildi.

Borçlanmayla ilgili tartışmaları değerlendiren Başkan Vahap Seçer şunları söyledi:

“Bütçede tanımlanmış borçlanma yetkisini vermek zorundasın hukuken. Geçen dönem burada güzel trafik polisliği yapılmış, kimseye dur denmemiş, gelene geç, gidene geç. Kimse dememiş ki bu kadar parayı ne yapıyorsun? 2018 yılının 12. Ayında geçtiğimiz döneme 175 milyon lira kullandırıp bir firmaya ödeten meclistir geçtiğimiz meclis. Maşallah. Bu dönem ki meclis bizim gözümüzü açtırmıyor. Bütçeye konulan borçlanmayı her yıl almış eski başkan. İşi yapmış yapmış borcu Vahap Seçer’e bırakmış. Bunları konuşunca birileri bozuluyor. Eskisi, yenisi twitter’dan döktürüyor şuradan buradan. E ben 2.5 yılda 1 milyar lira borcu kapattım. Eskiyi öde ama yeniye yok. Yıl bitecek eskinin borcu da bitecek, Vahap Seçer geriden kalan borçları ödeyecek. 1 milyar lira borç ödedim. Ben 1 milyara neler yapardım. E ödeyin! Bari yarısını verin. Hem ödetin bana eski faturayı. Bu adalet diyorsanız lafım söz yok.”

Belediye meclisi toplantısında Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer arasındaki tartışma da damga vurdu.

Başkan Gültak, Çay Mahallesi’ndeki MESKİ çalışmasının ardından sokakların asfaltlanmamasını gündeme getirdi. Gültak, Çay Mahallesi’ndeki asfalt sorununun çözülmesi için Büyükşehir Belediyesini beklediklerini ifade etti.

Gültak’ın sözleri üzerine Başkan Vahap Seçer de şunları söyledi:

“Çay Mahallesine cumartesi günü gideceğim. Sizin davetiniz üzerine değil. Onların daveti üzerine. Eğer siz de gelirseniz beraber giderim. Programı ben size bildireceğim, özel kaleme bildireceğim. Ben o gün Çay Mahallesine gittim. O sokaklarla ilgili şikayetlerde vatandaş yüzde 100 haklı. Ama bunların bir süreci var. Yönetmelik MESKİ yapmazsa Büyükşehir Belediyesi yapar diyor. Ancak Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesi uzlaşırsa ilçe belediyesi yapar diyor. Yüklenici firma 11 Ekim’e kadar oradaki işi bitirmek zorunda.  Şimdi bunu getirip getirip siyaset malzemesi yap. Ne yapacak? Çay Mahallesindeki vatandaş bu söylemlerinden bir dahaki seçimde sana oy mu verecek? Vallahi bir tane vermeyecek. Eminim buna. Bunlar kimseye oy kazandırmaz. Orada bir sorun varsa gelin beraber çözelim. Ben cumartesi günü oradayım. Müteahhit 11 Ekim’de işi bitirince ben yapacağım.”

“BEN DE SİZE SORUYORUM: BELEDİYE CHP’NİN ARKA BAHÇESİ Mİ?”

MHP’li Meclis üyesi Mehmet Topkara da toplantıda söz alarak, Başkan Vahap Seçer’in “Geçen dönemde belediye Ülkü Ocaklarının arka bahçesi gibi olmuş” sözlerini gündeme getirdi. Toplara şunları söyledi:

“Bizim parti gençlik kollarımız belediyemizin erzak kolisini dağıtırken görülmemiştir. İlçe başkanlarımızın belediye aracıyla yardım dağıttığı görülmemiştir. İlçe başkanlarımız öne çıkmamıştır. Şimdi ben soruyorum: CHP gençlik kollarından, kadın kollarından belediyede çalışan yok mu? Vahap Seçer’in ya da atadığı daire başkanlarının belediyede çalışan yakını, iş alan yakını yok mu? O zaman bu belediye CHP’nin arka bahçesi midir? Siz valilinin devletin valisi olması gerektiğini söylüyorsunuz. Ben de sizin bu devletin belediye başkanı olmanız gerektiğini söylüyorum. Devletin belediyesi olduğunu düşünüyorum.”

“BEN KIZIMI, OĞLUMU ÇALIŞTIRIRIM DEMEDİM”

MHP’li Topkara’nın sözleri üzerine yeniden söz alan Başkan Vahap Seçer de,   “Belediyelerin personel konusuna girerseniz bu işin içinden çıkamazsınız. Kamuoyuna da iyi görünmezsin. Bizzatihi sizin yakınlarınız dediniz. Ben istediğimi çalıştırırım demiyorum. İster kızımı, ister oğlumu, ister senin yeğenini çalıştırırım demiyorum. Böyle bir hakkım filan yok. Bu ahlaken doğru bir yaklaşım değil. Bunu ben yapamam.  Bu ülkede taş üstüne taş koyan her türlü bürokratın önünde ceketimi iliklerim. Ama bir siyasi iktidarın emireri gibi çalışan bürokratların önünde bırakın ceketimi iliklemeyi saygı bile duymam. Çok net söylüyorum” ifadelerini kullandı.

GÜLTAK, “OĞLUMU, KIZIMI ÇALIŞTIRIRIM DEMEDİM” SÖZÜ ÜZERİNE SİNİRLENDİ

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak da, “Ben kızımı çalıştırırım, oğlumu çalıştırırım demedim” sözlerini üzerine alınarak yeniden söz aldı.

Gültak, “Sizin talimatınızla Çay Mahallesine gidecek halim yok. Sizin talimatınızla çalışan bir belediye başkanı değilim. İstediğim kadar istediğim mahalleye giderim. Siz bana şu mahalleye gel de görüşelim gibisinden böyle kabadayı ağzıyla beni tehdit ederek bir yere çağıramazsınız. Sizin talimatınızla çalışan bir memur değilim.  Şak diye bir şey dediniz ya. Dün Fox TV’de şak…” ifadelerini kullandı. Tam o sırada Gültak’ın kullandığı mikrofonun sesi kesildi.

Konuşmasını buna rağmen sürdüren Gültak, “Çünkü algı oluşturuyor belediye başkanı. Ben belediyemde ne oğlumu ne kızımı ne bir yakınımı sözleşmeli olarak almadım. Algıyı yapan sizsiniz. Sizin CHP’li meclis üyesinin bir sözü. O aldırmış yeğenini ben değil. Sözleşmeli personel şu şu şu kanun maddelerine göre alınır. Ben kızımı alabilrim derken örnek verdim. Benim kızım avukat, oğlum da TRT de memur” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.