DOLAR
32,5203
EURO
34,9397
ALTIN
2.439,68
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
27°C
Mersin
27°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

“Petrol kirliliği Mersin’e gelebilir”

“Petrol kirliliği Mersin’e gelebilir”
10.09.2021 09:29
678
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Suriye’nin Banyas kentinde bir santralden kaynaklanan petrol sızıntısıyla ilgili uyarılarda bulundu.

Başkan Vahap Seçer, Büyükşehir Belediye Meclisinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Suriye’nin Banyas kenti 210 km mesafede. 15 bin ton akaryakıt denize karıştı. Doğu Akdeniz çanağında endişeye neden oldu. Bir akıntı var. Akdeniz’in meşhur akıntıları. Zaten deniz kirliliği de bu güzergah da gezintiye çıkıyor. Bizi endişeye düşürdü. Şu anda Suriye’den gelen akıntı normal şartlarda Kıbrıs’ın doğusundan İskenderun, Adana ve Mersin’e doğru hareket ediyor. Kirlilik öbekler halinde ilerliyor. Deniz suyu sıcaklığı, rüzgar şiddeti gibi unsurlar etkiliyor. Yarından itibaren şiddetli rüzgar bekleniyor. Bu nedenle bizim kıyılarımızda da petrol kirliliğini görebiliriz.”

“TUVALETLERE NEDEN SALDIRIYORLAR BİLMİYORUM”

Başkan Özyiğit, sahiller ve parklardaki tuvaletlerle spor alanlarına yapılan saldırılara da değindi.

Seçer, “Neden olduğunu bilmiyoruz. Kasti midir? Cehaletten mi kaynaklıdır? Yoksa akli sorunları olan insanların yaptıkları saldırılar mıdır? Bu konuda vatandaşlarımızın dikkatini çekiyorum. Önlemler alıyoruz ama diğer kolluk kuvvetlerinin de yardımcı olmasını bekliyoruz” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA MÜFETTİŞ ESPRİSİ

Mersin’de bir polis memuru, kendisine havlayan köpekten korkup düşünce Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den şikayetçi olmuş ve müfettişler Seçer’in ifadesine başvurmuştu. Başkan Seçer, belediye meclisinde bu olaya şu sözlerle gönderme yaptı:

“Yeni yasaya göre 25 binden fazla olan belediyeler 2024 sonuna kadar, 75 binden fazla olanlar 2022 sonuna kadar barınak yapma zorunluluğu var. 25 binin altında olan belediyeler ise hayvanları toplayıp en yakın barınağa göndermekle yükümlü kılındı. Belediye başkanlarımızı bilgilendirmek istedim. Sokak hayvanları kontrolden çıkınca sorunlar yaşanıyor. Yarın bir gün müfettiş kapınızı çalıp sizin de ifadenizi almasın vatandaşa köpek hırladı diye.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.