DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Çok Bulutlu
26°C

Bir oyun, üç ödül

Bir oyun, üç ödül
08.09.2021 14:21
1.080
A+
A-

Ezop adlı oyunlarıyla, bağımsız bir jüri tarafından yılın yapımı, yılın yönetmeni ve yılın en iyi performansı ödüllerine layık görülen Tarsus Belediyesi Tiyatrosu sanatçıları İstanbul’da düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törende Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a da emek ödülü sunuldu.

2. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri jürisi  ‘Yılın Yapımı’  ödülünü Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda sahnelenen Ezop adlı esere, Haşmet Zeybek En İyi Yönetmen Ödülü’nü Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Ezop’ adlı oyunu dolayısıyla Nihat Çapar’a,  Yılın Performansı Ödülünü yine Ezop oyunundaki rolüyle Murat Çapar’a vermişti. Jüri ayrıca Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a “Emek Ödülü” verilmesini kararlaştırmıştı.

Tarsus Belediyesi Tiyatrosu sanatçıları, İstanbul Kadıköy Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da düzenlenen 8. Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri töreninde kente kazandırılan ödülleri aldı.

“GİRİŞİMLERİMİZ MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Şehir Tiyatrosu’nun oyuncuları tarafından bugüne kadar başarılı bir şekilde sahnelenen oyunlar binlerce izleyiciye ulaştı. Tiyatrocularımızın bu performanslarının ödüle layık görülmesi beni oldukça mutlu etti. Tarsus’un sosyokültürel yaşantısına renk katarak hareketlilik getirmek, unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarını destekleyerek halkın bu konudaki özlemine son vermek ve gençleri sanata yönlendirmek amacıyla başlattığımız girişimler, meyvesini vermeye başladı.

Anadolu’daki ve yurt dışındaki tiyatro hareketlerini takip ederek, tiyatro sanatını yaşatanlara ödüller veren Yeni Tiyatro Dergisi, bu yıl 2. Uluslararası Emek ve Başarı Ödülleri kapsamında 71, 8. Emek ve Başarı Ödülleri kapsamında ise 72 ödül sunarken ödüllerden 4’ünü Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatromuz aldı.  Alınan ödüllerin adı benim için ayrı bir önem taşıyor. Emek ve Başarı, yani emek olmadan başarı zaten olmuyor. Bu nedenle emek vererek başarı elde edip dikkatleri üzerinde toplayıp bu başarılarını ödüller ile taçlandıran tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum” dedi.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.