DOLAR
32,5463
EURO
34,8430
ALTIN
2.435,06
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
29°C
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Çok Bulutlu
27°C
Pazar Çok Bulutlu
27°C

“Yüz yüze eğitim için tüm tedbirler alınmalı”

“Yüz yüze eğitim için tüm tedbirler alınmalı”
06.09.2021 10:39
887
A+
A-

Bugün kapılarını açan okullarda yeterli tedbirlerin alınmadığına dikkat çeken Eğitim- Sen Mersin Şube Sekreteri Semih Gündoğdu, “Okullara gerekli ödeneğin gönderilmemesi nedeniyle eğitimin bütün yükü öğrenci velilerinin üzerine yıkılmış, kayıt parası başta olmak üzere, velilerden sıvı sabundan, deterjana kadar çeşitli adlar altında para toplanmaya başlanmıştır” dedi.

Pandemi nedeniyle iki yıla yakın kapalı olan okullarda bugün itibariyle yüz yüze eğitime başlandı. Eğitim-Sen Mersin Şubesi yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

 “Eğitim öğretim yılı Kovid-19 salgınının gölgesinde açılırken, okulların salgın koşullarına karşı hazır olduğunu söylemek mümkün değildir” diyen Eğitim- Sen Mersin Şube Sekreteri Semih Gündoğdu, okulların önemli bir bölümünün salgın koşullarına uygun hale getirilmediğine, gerekli altyapı hazırlıklarının yapılmadığına dikkat çekti.

“TEMİZLİĞİ SAĞLAYACAK PERSONEL EKSİKLİĞİ VAR”

Okullarda temizliği sağlayacak personel eksikliği sorunu devam ettiğini vurgulayan Gündoğdu, “Uzun süredir İŞKUR personeli üzerinden sağlanan personel ihtiyacı sorununun çözülmesi için ayrılması gereken ödenekler ayrılmadığı gibi; okullarımızda sağlıklı bir ortamın düzenli bir şekilde oluşturulması için yardımcı personellerin görevlendirmeleri de hala yapılmamıştır” dedi.

“MEB KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEK ZORUNDA”

Gündoğdu, okulların yüz yüze eğitime ne kadar hazır olduğuna ilişkin tespitlerinden bahsederek şunları söyledi:

“MEB bugüne kadar seyreltilmiş sınıf uygulamasına ilişkin olarak nasıl bir hazırlık içinde olduğunu, kaç yeni derslik yaptığını açıklamamıştır. Sınıfların havalandırılması için kış aylarını da dikkate alan bir pencere sisteminin tüm sınıflarda hayata geçirilip geçirilmediğine dair bir açıklama da söz konusu değildir. Eğitim bileşenleri yaz aylarında okullarda böyle bir çalışma olmadığını gözlemlemiştir. Bu eksikliklerin hızla giderilmesi gerekmektedir. Okullarımızın büyük bir çoğunluğunu oluşturan kalabalık okullarda, öğrenci ve öğretmen tuvaletlerinde gerekli genişletmenin ve lavabo sayılarının arttırılıp arttırılmadığının bilgisi mevcut değildir. Öğretmen odalarının en azından ikiye çıkarılması yönünde bir hazırlık da yoktur. MEB okullara kaynak göndermeli ve ivedilikle bu düzenlemeler yapılmalıdır. MEB bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek zorundadır. İmam hatip okullarının çoğunda kontenjanlar boştur. Öğrenci sayısı az olan imam hatip okulları kalabalık sınıf mevcutlarının seyreltilmesi için yeniden düzenlenmeli, ihtiyaç fazlası imam hatipler akademik okullara dönüştürülmelidir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.