DOLAR
32,5988
EURO
34,7865
ALTIN
2.496,29
BIST
9.474,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Limon sezonu dalında 3 liradan açıldı

Limon sezonu dalında 3 liradan açıldı
05.09.2021 14:10
792
A+
A-

Türkiye’nin limon deposu Erdemli ’de yılın ilk hasadı, ‘mayer’ cinsi erkenci limonun hasadı ile başladı.  Türkiye’nin limon üretiminin yüzde 65’inin yapıldığı kentte yıllık 500 bin tondan fazla üretim yapılıyor. Limon fiyatları bu sezon dalında 3 liradan başladı.

Mavi ile yeşilin kesiştiği Erdemli ‘de yapılan limon hasadında,  ilk makası Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu attı. Üretime ve üretilene artı değer katmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Erdemli ekonomisi ve ülke ekonomisi için çok ciddi bir paya sahip olan ve ülkede üretilen limonun yüzde 65’nin üretildiği Erdemlimizde limon hasadımızı başlatmış bulunmaktayız. Yeni sezonun üreticilerimize, ihracatçılarımıza, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Erdemli ‘de limon çok ciddi bir ekonomik değer. Yılda 500 bin tondan fazla üretim elde ediyor. Yetkililerden, limonun on iki ay boyunca ihracata gitmesi noktasında, bize, üreticilerimize destek olmalarını istirham ediyoruz. Burada çiftçilerimiz on iki ay boyunca çalışıyor. Evini geçindiriyor. Ülke ekonomisine çok ciddi bir katkı sunuyorlar. Dolayısıyla burada üreticilerimizin kazanması, gelecek yıllarda daha çok üretim demek” diye konuştu.

ÜRETİCİLERDEN İHRACATA DESTEK ÇAĞRISI”

Üretimin artmasına en büyük desteğin ihracata verilecek destek ile olacağını ifade eden limon üreticisi Mehmet Keskin, yeni sezondan umutlu oldukların söyledi. Keskin, “Erkenci limon olan ‘mayer’ limon hasadımıza başlamış bulunmaktayız. Fiyatlarımızda şu anda dalda 3 TL olarak seyretmekte. İhracatın sürekliliğiyle birlikte fiyatlarımızın daha iyi olacağına inanıyoruz ve yetkililerden de bunu bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.