DOLAR
32,2715
EURO
35,1043
ALTIN
2.273,63
BIST
8.803,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
23°C
Mersin
23°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Mersin Büyükşehir’in kreşlerinde 30 Ağustos coşkusu

Mersin Büyükşehir’in kreşlerinde 30 Ağustos coşkusu
28.08.2021 12:47
1.453
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2 kreşinde eğitim gören 23 çocuk, Münir Özkul Kreşi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesindeki Münir Özkul ve Adile Teyze kreşlerinde öğrenim gören 11’i kız, 12’si oğlan toplam 23 çocuk, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

 Türkiye’de sebze ve meyve toptancı halinde açılan ilk kreş olma özelliğine sahip Münir Özkul Kreşi’ndeki kutlama programına Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer de katıldı.

ÇOCUKLAR, SEÇER VE DOKUCU’YA HAZIRLADIKLARI KARTLARI HEDİYE ETTİ

Programa Meral Seçer’in yanı sıra Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu da katıldı. Kutlama programı öncesi Münir Özkul Kreşi’ndeki miniklerle sohbet eden Meral Seçer; kreşteki sınıfları, mutfağı, yemekhaneyi ve uyku odasını da gezdi. Neşeli Eller Sınıfı’ndan Başak Ertek ve Yiğit Veli Özer, Seçer ile Dokucu’ya içerisinde yaptıkları resimlerin olduğu bir kart hediye etti.

ŞİİRLERLE BAŞLAYAN PROGRAM DANSLA DEVAM ETTİ

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Münir Özkul Neşeli Yüzler-Adile Teyze Neşeli Şekiller Kreş Ekibi’nin ‘Bayrağım’ adlı şiir dinletisiyle devam etti. Münir Özkul Neşeli Eller-Adile Teyze Neşeli Sesler Kreş Ekibi’nin ise ‘Atatürk’ adlı şiir dinletisini sunduğu programda ‘Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa’ şarkısı ile bir de dans gösterisi yapıldı. Miniklerin Türk Bayrağı ile ‘10. Yıl Marşı’ eşliğinde gerçekleştirdiği Zafer Yürüyüşü’yle devam eden program, hatıra köşesinde fotoğraf çekimiyle noktalandı.

“ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU AİLELERİNİN DE MUTLULUĞU DEMEK”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı miniklerle bir arada kutlamanın çok güzel bir his olduğunu vurgulayarak, “Onların gözlerindeki ışık ve mutluluk gerçekten 30 Ağustos Zafer Bayramı’na yakışır bir ışıktı. Demek ki çok mutlular. Onların mutluluğu ailelerinin de mutluluğu demek” dedi.

ÇOCUKLARA BU İMKANLARIN YARATILMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Münir Özkul Kreşi’nin Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nde çalışan emekçi kadınların çocuklarına yönelik hizmet verdiğine dikkat çeken Meral Seçer, “Çalışan annelerin huzur içinde çocuklarını bırakacak bir yerlerinin olması hem anneleri çok mutlu ediyor hem de çocuklar burada gerekli olan eğitimlerini alıyorlar. Okul dönemindeki eğitim kadar okul öncesi eğitim de önemli. Çocukların bu konuda eğitilmesi ve bu imkanların yaratılması çok önemli. Bu sebeple Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çocuklara ve kadınlara verdikleri önemden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Meral Seçer, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarken, Büyük Zafer’in getirdiği heyecanın her geçen yıl katlanarak artması temennisinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.