DOLAR
32,5496
EURO
34,9912
ALTIN
2.420,94
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Ata mirası çiftliğe ziyaretçi akını

Ata mirası çiftliğe ziyaretçi akını
20.08.2021 15:51
769
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin açılışını yaptığı Gazi Çiftliği ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin düzenlediği gezilere kent merkezinden ve farklı ilçelerden çok sayıda ziyaretçi katılıyor.

 Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Gazi Çiftliği, Büyükşehir Belediyesi tarafından işlevsel hale getirildi. Mersinden Kadın Kooperatifi’nin önemli katkılarıyla açılışı yapılan çiftlikte hem kooperatif hem de Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi birçok çalışma yürütmeye başladı.

Robotik kodlama atölyelerinden kütüphaneye kadar birçok imkana sahip çiftlik binasında bölgedeki üretici kadınlar çeşitli eğitimler görüyor. Eğitim sırasında ise üretici kadınların çocukları oyun odasında etkinliklere katılıyor.

TURLARA KATILAN ZİYARETÇİLER, KADIN ÜRETİCİLERİN ÜRÜNLERİNİ ALIYOR

Kadın ve çocukların sosyal yaşam ve üretime daha fazla katılması için çalışmalar yürütülen çiftliğe geziler de düzenleniyor. Kent merkezinden ve farklı ilçelerden bu gezilere katılan vatandaşlar, Atatürk’ten kalan mirası yerinde görme imkanı buluyor.

Bölgedeki üretici kadınlar ise bu gezilerde ekşi mayalı ekmekten bibere, salçadan bamyaya kadar birçok ürünün satışını yapıyor. Ziyaretçiler bu ürünleri satın alarak kadınların ekonomilerine katkı sağlıyor.

TURLARIMIZ BAŞLADI, ÇOK MUTLUYUZ”

Gazi Çiftliği Sorumlusu Hatice Okur Dönüm, 18 kadınla 200 bine yakın zakkum ürettiklerini ve bu zakkumların Mersin Büyükşehir’in alım garantisine sahip olduğunu söyledi.

Şu anda Gazi Çiftliği’nin ziyaretçi de kabul edebildiğini sözlerine ekleyen Dönüm, “Turlarımız başladı. Çok mutluyuz. Herkesi heyecanla bekliyoruz. Kadınlarımız kendi ürünlerimizi, ata tohumlarımızdan yetiştirilen ürünlerimizi, salça, ekşi mayalı köy ekmeğimiz ve el ürünlerimizin satışını yapıyor. Her şeyi üretim aşamasına dahil ettik ve daha çok büyüyerek devam ediyoruz. Tur günlerinde ürettikleri her şeyi burada satıyorlar. Gazi Çiftliği’ni anlatmak çok zor. Elimizden geldiğince anlatabilmek için buradayız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.