DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

“Bu iktidar artık yönetemez hale geldi”

“Bu iktidar artık yönetemez hale geldi”
19.08.2021 18:31
1.152
A+
A-

HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, “Orman yangınlarının ve sel felaketlerinin baş sorumlusu her alanda rant peşinde koşan bu iktidardır. Başta cumhurbaşkanı olmak üzere tüm bakanlar kendileri özel uçaklarla gezerken, bu ülkenin tek bir tane bile yangın söndürme uçağı yoktur. Bu iktidar artık yönetemez hale gelmiştir” dedi.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, orman yangınları, sel felaketleri ve son zamanlarda göçmenleri hedef alan ırkçılık gündemiyle bir basın açıklaması yaptı.

Parti binasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, ekolojik yaşamı, toplumsal barışı savunan bir parti olarak, orman yangınları ve doğaya yönelik her türlü saldırı karşısında hassas olduklarını söyledi.

Şöfer, “Nasıl çıkmışsa çıksın, yaşanan orman yangınlarını insanlığın ve tüm canlıların karşı karıya kaldığı en büyük felaket olarak görüyoruz. Bu yangınlar ve yaşanan sel felaketleri yaşanan iklim krizinin sonucu ise, sorumlusu da iklim krizine sebep olan vahşi kapitalizmin kendisidir. Hep söylediğimiz gibi ekolojiyi öncelemeyen bu sistem değişmelidir. Şayet ormanlık alanları batıda ranta açma, bölgede güvenlik alanı ilan etme fikri varsa bu tam bir cinayettir” dedi.

“IRKÇILIĞI KÖRÜKLEMEK DAHA BÜYÜK FELAKET OLUR”

Ormanlara, doğaya, yaşama yönelik düşmanca politikaların asla kabul edilemeyeceğini ifade eden Şöfer şunları söyledi:

“Sorumlular hukuk önünde hesap vermelidir. Ancak; şunu da belirtmek gerekir ki, orman yangınlarının ve sel felaketlerinin baş sorumlusu her alan da rant peşinde koşan bu iktidardır. Başta cumhurbaşkanı olmak üzere tüm bakanlıklar kendileri özel uçaklarla gezerken, bu ülkenin tek bir tane bile yangın söndürme uçağı yoktur. Yangınlar sürerken batı Karadeniz’de, birçok ilimizde yaşanan sel felaketinin ağır bilançosuyla karşı karşıya kaldık. Çok sayıda yurttaş yaşamını yitirdi ve çok ciddi doğa tahribatı ve maddi hasar meydana geldi. Daha önceki yıllarda da, yaz aylarında küçük çaplı sel felaketleri olmakla birlikte bu sefer tam bir felaketle karşı karşıya kalındı.  Yangınlarda olduğu gibi sellerde de asıl neden iklim krizi uluslararası iklim değişikliği sözleşmesi imzalanmasına rağmen, çevre ve şehircilik bakanlığı Karadeniz bölgesi iklim değişikliği eylem planının hayata geçirilmesi için, hiçbir şey yapılmadığı ortaya çıktı. Bu iktidar artık yönetemez hale gelmiştir.”

HDP İl Eşbaşkanı Şöfer, yaşanan bu acılar ve felaketlerden ırkçılık devşirmenin ve toplumu kutuplaştırmaya kalkmanın, toplumsal yaşamı ateşe atacak çok daha büyük bir felaket olacağına dikkat çekti.

Şöfer, “Bütün kışkırtmalara rağmen, halkımızı dayanışmayı büyütmeye doğamızı ve yaşam alanlarımızı sahiplenmeye ve halklar arası ortak yaşamı güçlendirmeye çağırıyoruz” dedi.

DERİNÖZ, MÜLTECİLERE YÖNELİK SALDIRILARI KINADI

HDP Mersin İl Başkan Yardımcısı İhsan Derinöz de Konya’da Kürt bir aileden 7 kişinin katledilmesi ve Ankara’da Suriyeli göçmenlerin ev ve işyerlerinin saldırıya uğraması olaylarını endişeyle izlediklerini söyledi. Derinöz, “Ülkemde mülteci istemiyorum diyerek ayrımcılığı, nefret dilini ve halklar arası gerilimi besleyenler, tüm bu saldırıların, yaratıcısı ve aynı zamanda kışkırtıcısı ve failidirler. HDP olarak halklar arası barışın ve kardeşliğin inşası için mücadele etmeye; ırkçılık ve faşizm karşısında başta Suriyeli mülteciler olmak üzere, tüm dünya halklarından olan insanlarımızın başta insan hakları olmak üzere haklarını savunmaya yanlarında olmaya, dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.