DOLAR
32,5933
EURO
35,0082
ALTIN
2.450,52
BIST
9.785,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
27°C
Mersin
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Kız kardeşlerin yol sorunu çözüldü

Kız kardeşlerin yol sorunu çözüldü
02.08.2021 11:43 | Son Güncellenme: 12.08.2021 15:00
1.410
A+
A-

Toroslar Belediyesi, özel gereksinimli bireyler için yaptığı çalışmalara devam ediyor. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, engelli kız kardeşlerin evlerine giden yolu kilit parke ile kaplattırdı.

Mersin’in Toroslar İlçesine bağlı Buluklu Mahallesi’nde yaşayan ve evlerine gidip gelmede zorluk çeken engelli 3 kız kardeşin yol talebini, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz anında yerine getirdi.

Erkek kardeşleri Derviş Kaya, muhtar aracılığıyla Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a ulaştı. Yaşları 40 ile 50 arasında olan zihinsel engelli Menekşe, Güzide ve Şefika kardeşlerin evleri ile ana yol arasındaki 200 metrekarelik bağlantı yolu, belediye ekiplerince kilit parke ile kaplandı.

Mutlulukları Gözlerine Yansıdı

Kaya ailesinin, gündelik yaşamda karşılaştığı en büyük sorunlardan birisi de evlerine ulaşımı sağlayan yolun rampa ve stabilize yol olmasıydı. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın talimatıyla yol belediye ekiplerince kilit parke ile düzenlendi.

Evlerine artık daha rahat ulaşan ve yolları daha konforlu hale gelen engelli kız kardeşlerin mutluluğu ise gözlerine yansıdı.

Buluklu Mahalle Muhtarı Veli Dere de “Mahallemizde yaşayan zihinsel engelli 3 kız kardeş, evleri ile ana yol arasındaki bozuk yol nedeniyle mağdur durumdaydılar. 

Yolları yıllardır bozuktu ve malzemelerini çıkarmada zorluk çekiyorlardı. Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz, sağ olsun ekibini gönderdi ve yolu yaptırdı. Kız kardeşler, evlerine artık rahatlıkla inip çıkabiliyorlar. Başkanımıza teşekkür ediyor, başarılı hizmetlerinin devamını diliyorum” diye konuştu.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise engelli bireylerin ve ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını kaydederek; “Engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve taleplerini karşılamak adına hassas yaklaşıyoruz. Onların yaşadığı zorlukları biliyor ve çözüm için gayret ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.